Curtcircuit de l’Elx contra Las Palmas (2-3)

L’Elx ha perdut en onze minuts un partit que tenia totalment controlat i que guanyava per 2 a 0 al descans.

Els de Pacheta ho tenien tot a favor
Els de Pacheta ho tenien tot a favor / LFP

Comportament estrany i preocupant de l’Elx, que ha perdut un partit que tenia totalment encarat cap a la victòria. Tres punts que l’haurien col·locat en zona de play-off d’ascens a Primera Divisió. Però, en tornar del descans, amb 2 a 0 a favor, i després del canvi de Fidel, els de Pacheta han patit un estrany curtcircuit mental que els ha fet encaixar tres gols en pocs minuts.

El problema és que, amb el 2 a 3 en el marcador i encara amb 15 minuts per davant, l’Elx s’ha mostrat totalment impotent i el partit ha mort plàcidament i quasi sense oposició dels de Pacheta.

Els il·licitans començaven el partit amb les sensibles baixes de Nuke, Nino i Iván Sánchez, sense dubte, tres dels jugadors més bons i més resolutius. Nino i Iván, amb molèsties, i l’africà, amb gastroenteritis. No obstant això, l’Elx ha sigut molt efectiu, marcant Fidel primer, de penal, i després Josan, en arredonir una gran jugada personal per la banda dreta.

El Martínez Valero es preparava per a una gran nit de futbol, quan l’avantatge ha quedat fulminat sense explicació. Primer, amb un bon gol de Benito col·locant a l'escaire el baló després d'una centrada de Jonathan Viera. Tres minuts després, Juan Cruz rebutja dins de la seua mateixa porteria una centrada del colombià Narváez, que havia driblat quasi sense oposició els centrals Gonzalo Verdú i Dani Calvo dins de l'àrea.

Amb el 2 a 2, l’allau canària no cessava i es confirmava la tragèdia. Narváez remata de cap molt ajustat al pal dret d’Edgar. El porter català la trau com pot, però de dins de la xarxa. El VAR ha confirmat, segons després, que la pilota havia entrat.

Des d’aquest minut 73 fins a la fi, nul·la oposició il·licitana. Només una ocasió de Pere Milla, que quasi marca en el que haguera sigut la jugada bova de la nit. El seu xut fort l'ha rebutjat el meta Vallés, però quasi sense força i la pilota quasi se li escola entre les mans. Finalment ha anat fora per poc.

L’Elx, tot i això, roman en la zona alta de la classificació, amb 28 punts i en novena posició.