Economia denega la pròrroga de l'ATE de Mestalla

La Conselleria aposta per la continuïtat del projecte, a l'espera que concloga el termini de la segona fase

Entrevista al conseller Rafa Climent

La Conselleria d'Economia Sostenible ha comunicat al València CF que li denega la seua proposta per a prorrogar l'actuació territorial estratègica (ATE) de Mestalla fins a 2030 i l'insta a concloure les obres abans de 2025, tal com estava previst.

Segons el departament que dirigeix Rafael Climent, la proposta del club "no pot fonamentar-se en els termes exigits per la legislació aplicable" i li concedeix un termini de 10 dies hàbils per a presentar les al·legacions que considere oportunes, seguint el preceptiu tràmit d'audiència.

Així consta en l'informe que la Direcció General de Comerç ha remés aquest dijous al club, acompanyat dels informes previs elaborats per la Conselleria de Política Territorial i per l'Ajuntament de València.

Economia sosté que el València ha incomplit la Fase I de les actuacions que contempla l'ATE i "la demora fa presumir raonablement la impossibilitat de complir la Fase II", que la seua primera subfase conclou a mitjan agost. No obstant això, com que no s'ha complit encara el termini, i havent proposat el promotor la seua continuïtat, considera que "no procedeix la resolució" i aposta per la continuïtat de l'execució de l'ATE en els terminis previstos.

Climent ha defensat que ha treballat aquest tema "sempre amb rigor, conforme a llei i demanant els informes pertinents" i lamenta que, "durant un temps, s'ha parlat molt d'aquesta ATE amb opinions". "Açò no és un partit de futbol, és un projecte urbanístic i així l'hem de tractar", ha dit el conseller.

El València estudia al·legar 

El València estudiarà en els pròxims dies si presenta al·legacions contra la decisió de la Conselleria d'Economia Sostenible de no acceptar la seua sol·licitud d'ampliar els terminis de l'ATE, però manté la intenció d'acabar l'estadi.

A més, el club de Mestalla recorda que ja es va aprovisionar en el seu moment de les quantitats necessàries per a fer front a una eventual decaiguda de l'actuació urbanística i diu estar decebut amb el clima polític que s'ha generat en els últims dies.

Libertad VCF ho veu amb bons ulls

Per la seua banda, Libertad VCF, que treballarà perquè les multes pels endarreriments les pague Meriton i no el club, ho veu amb bons ulls. El president de l'associació José Antonio Pérez, veu més factible aquesta via però adverteix que cal assegurar que es compleixen el terminis.

També et pot interessar

stats