L'Ajuntament de València diu 'no' a la pròrroga de l'ATE

Deixa en mans de la Generalitat la decisió final sobre el projecte de les obres del Mestalla

Les obres del nou Mestalla i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez
Les obres del nou Mestalla i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez

Amb la finalització del període de l'ATE del nou Mestalla aquest dissabte 15 de maig, l'Ajuntament de València ha emés un informe en què conclou que no hi ha un marc legal que justifique la pròrroga del projecte.

En aquest sentit, la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha dit que tot i que l'administració ha instat contínuament el València CF a fer passos endavant per a acreditar els seus compromisos, el club no ha fet avanços importants.

"Ara com ara no s'ha executat res que puga verificar que el València CF ha complit amb algun dels seus compromisos", ha explicat.

Gómez ha detallat que en l'ATE, el València tenia la responsabilitat de fer un estudi de mobilitat, obres d'urbanització de l'entorn, tenia l'obligació de finalitzar les obres del nou estadi, finalitzar el terciari a la zona B i construir el pavelló de Benicalap; i que cap d'aquests projectes s'ha iniciat.

Per això, l'Ajuntament rebutja la possibilitat de donar una pròrroga, ja que no es demostra que el promotor, és a dir, el València CF, haja tingut intenció de començar res. "Hi ha una situació d'inactivitat total", ha sentenciat Gómez.

Segons ha explicat la vicealcaldessa, el club va justificar la seua inactivitat en el fet que el València no va poder desenvolupar les obres pels problemes de compravenda amb ADU, així com, per la crisi sanitària. No obstant això, el consistori no les veu com a causes suficients per tal de poder exonerar el promotor d'executar els seus compromisos.

Ara, l'Ajuntament posa en mans de la Generalitat el fet de poder prorrogar l'ATE, però, li demana que, en cas que la permeta, li pose dos condicionants. D'una banda, que avale amb el 100% del cost de l'obra, la construcció del pavelló de Benicalap i del seu entorn, per si, finalment, el club no poguera fer-se'n càrrec, i, de l'altra, que demane una garantia especial addicional per un percentatge determinat, per avalar la resta d'obres com la del nou Mestalla.

També et pot interessar

stats