La fi del malson

El València continuarà en Primera Divisió després d'empatar 1-1 contra el Reial Betis amb un gol de Diego López

ELs jugadors del València celebren la salvació amb l'afició desplaçada al Benito Villamarín
ELs jugadors del València celebren la salvació amb l'afició desplaçada al Benito Villamarín / José Manuel Vidal (Efe)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
03 de juny 2023 - 18:21 Actualitzat: 04 de juny 2023 - 23:40

El València continuarà en Primera Divisió. Amb patiment, com no podia ser d'una altra manera, els blanc-i-negres han certificat la salvació en l'última jornada. Un gol de Diego López ha donat als de Mestalla el punt que necessitaven per a no dependre d'altres resultats, però l'empat entre l'Elx i el Cadis (1-1), en un partit que ha acabat abans que el del Benito Villamarín, ja havia assegurat l'objectiu. El Valladolid serà finalment l'equip que acompanye l'Espanyol i l'Elx en Segona Divisió.

El partit no ha pogut començar pitjor per als valencianistes. En el primer minut de joc, Ayoze Pérez ha marcat l'1-0 i ha encés totes les alarmes. Els fantasmes del descens del 1986 han sobrevolat el Benito Villamarín. Però aquesta era només una de les cinc combinacions que enviaven els blanc-i-negres a Segona Divisió. El gol del Cadis a Elx donava almenys un poc de marge a l'equip de Baraja.

Tot i el colp, el València s'ha refet i ha tingut diverses ocasions per a empatar i sumar el punt que necessitava per a no dependre d'altres resultats. Però li ha faltat encert de cara a la porteria, sobretot a Samu Lino. Al descans, es donaven tres de les cinc variables que consumaven la catàstrofe: la derrota al Villamarín, la victòria del Celta contra el Barça i l'empat de l'Almeria contra l'Espanyol. Però mentre no guanyaren l'Elx i el Valladolid, no hi havia perill.

I el ben cert és que en aquests dos partits mai han estat davant el marcador ni els franjaverds ni els de Valladolid. Però calia deixar estar les càbales per a no patir fins al final. I, una altra vegada, han eixit els joves al rescat. Diego López ha aconseguit l'empat i ha portat la tranquil·litat a tot el valencianisme. No ha fet falta ni que s'acabara el partit a Sevilla per a segellar la salvació. L'empat en el duel del Martínez Valero, que ha finalitzat abans, ha donat la permanència al València.

La temporada ha acabat amb l'objectiu de mínims assolit, però, com ha insinuat el capità, José Luis Gayà, sense res a celebrar. El de Pedreguer ha demanat perdó a l'afició a la fi del partit després d'un any de massa patiment.

També et pot interessar

stats