Lewandowski, amb protagonisme de l'arbitratge, rescata el Barça (4-2)

El València, que ha jugat amb inferioritat numèrica més de la meitat del partit per l'expulsió de Mamardashvili, es queda a dos punts de la setena plaça

Lewandowski remata a porteria davant la mirada dels jugadors del València
Lewandowski remata a porteria davant la mirada dels jugadors del València / Reuters

Derrota del València contra el Barça a Montjuïc en un partit on l'actuació arbitral ha deixat molt descontent el valencianisme. Un triplet de Robert Lewandowski en la segona meitat ha donat la victòria a l'equip de Xavi contra un València que ha jugat en inferioritat numèrica des del temps afegit de la primera part per l'expulsió de Giorgi Mamardashivili per una mà fora de l'àrea.

Fermín, en el minut 22, ha avançat el Barça, tot i que no han tardat a reaccionar els de Rubén Baraja. Cinc minuts després, Hugo Duro s'ha retrobat amb el gol i ha posat l'empat en el marcador aprofitant una greu errada de Ter Stegen. No havien passat ni deu minuts quan Araujo ha comés un claríssim penal a Peter Federico que Pepelu s'encarregaria de transformar per a donar-li la volta al partit.

La mala notícia ha arribat just abans del descans amb l'expulsió de Mamardashvili després d'unes mans fora de l'àrea. Amb Jaume en la porteria, el València ha començat la segona part amb un menys i amb polèmica: possible penal d'Íñigo Martínez a Peter Federico que l'àrbitre no xiula.

Poc després, ha arribat l'espectacle de Robert Lewandowski, també amb polèmica. 2-2 en una acció on el València ha reclamat fora de joc posicional de Fermín. El polonés s'ha convertit en protagonista absolut de la remuntada del Barça. Hat-trick per a Lewandowski, que ha marcat el tercer i el quart per als de Xavi amb un València fora del duel.