El Barça exerceix de rei de Copes i no dona opcions a l'Athletic (4-0)

La victòria de l'equip blaugrana beneficia el Vila-real, ja que el seté classificat de la Lliga també jugarà a Europa la temporada que ve, en la nova Conference League

Leo Messi alça el trofeu de campió de la Copa del Rei
Leo Messi alça el trofeu de campió de la Copa del Rei / Efe

El Barça ha passat per damunt de l'Athletic Club de Bilbao (4-0) i ha conquistat la Copa del Rei número 31 de la història del club, que el consolida com a rei de Copes incontestable. Griezmann, De Jong i Messi per partida doble han fet els gols que han donat als blaugrana el primer títol en vora dos anys.

L'equip de Ronald Koeman s'ha mostrat molt superior des de l'inici i només el pal ha evitat que s'avançara en el marcador en el minut cinc. Però el domini aclaparador dels catalans no s'ha traduït en gol i el partit se n'ha anat al descans amb un incert empat a zero. La segona part ha sigut un monòleg absolut del Barça. Unai Simón ha mantingut viu l'Athletic amb tres parades en els primers minuts de la represa. Era només el preludi del que acabaria passant. Una vegada ha entrat el primer, obra de Griezmann en el minut 60, els gols s'han succeït l'un darrere l'altre. En deu minuts, De Jong i Messi, per partida doble, han certificat el primer títol de Koeman a la banqueta culer.

El Barça s'ha pres la revenja de la Supercopa d'Espanya, que va perdre contra els bascos en la pròrroga, i de Marcelino García Toral, que li havia guanyat les dues finals que havien disputat, la de la Supercopa i la Copa del Rei amb el València. El club blaugrana també trenca el malefici que tenia amb Sevilla, on havia perdut les tres últimes finals que havia jugat: la Copa d'Europa de 1986, la Copa del Rei de 2019 i la Supercopa d'aquesta temporada.

El Vila-real, l'altre gran beneficiat

L'altre gran guanyador d'aquest partit ha sigut el Vila-real. La derrota de l'Athletic Club fa que el seté classificat de la Lliga, lloc que ocupen ara mateix els groguets, s'assegure una plaça en competicions europees la temporada que ve. El cinqué i el sisé aniran a l'Europa League i el seté, a la nova Conference League. Però l'equip d'Unai Emery encara té opcions, fins i tot, de jugar la pròxima edició de la Champions League. Això passa per guanyar l'Europa League. I el somni del primer títol està a només tres partits.