La bandera multicolor LGTBIQ+ es transforma per a "resistir" el mundial de Qatar

L'ONG Stop Homophobie i l'empresa Pantone s'alien perquè la insígnia puga lluir-se amb seguretat en un país que condemna l'homosexualitat amb penes de presó

En imatge, la reformulaicó de la bandera LGTBIQ+ en una insignia "segura" per a Qatar
En imatge, la reconversió de la bandera LGTBIQ+ en una insignia "segura" per a Qatar / Stop Homophobie

Per si quedaven dubtes sobre la capacitat de tolerència del govern de Qatar, l'ambaixador de la Copa del Món, l'exjugador Khalid Salman, aclaria la qüestió: "Ser gai és haram, és a dir, una cosa prohibida" i "un mal mental". 

Les declaracions, en una entrevista recent a l'emissora alemanya ZDF, han augmentat la preocupació sobre les conseqüències per als aficionats occidentals que mostren senyals d'afecte homosexual durant la competició, en un país que castiga amb pena de presó aquestes conductes entre els seus ciutadans i que arrosega denúncies per tortures a gais i lesbianes.

Per a burlar possibles conflictes, l'ONG francessa Stop Homophobie, ha recorregut a l'enginy. I en una aliança amb l'empresa Pantone, ha redissenyat la bandera multicolor LGTBIQ+ perquè puga lluir-se sense problemes als estadis i carrers de l'emirat. Proposen una bandera amb les franges en blanc, però incorporant les referències als colors segons els codis de pintura de Pantone.

"Un truc per a resistir, perquè la lluita per la llibertat i la igualtat continua", assegura l'ONG, que ha batejat la iniciativa amb el nom de "Colors Of Love", acompayada de l'etiqueta corresponent. En el comunicat on informa del projecte, Stop Homophobie assegura que el comité organitzador de la competició està donant pautes perquè els aficionats occidentals no importunen la ciutadania amb els seus costums. Entre les recomanacions hi ha la de no mirar als ulls a persones de Qatar, no abraçar amfitrions, cobrir-se amb roba muscles i genolls, i no mostrar la bandera LGTBIQ+. 

No obstant aquesta acusació, la FIFA ha a confirmat que aquestes banderes sí que estaran autoritzades als estadis del Mundial. A més, es permetrà que algunes seleccions porten braçalets multicolors i el missatge "One Love", com ja han anunciat que faran els capitans d'equips com Anglaterra, França o Alemanya. 

Però la comunitat LGTBIQ+ no s'acaba de refiar. Sobretot atesa l'acumulació d'informacions que apunten en sentit contrari, sovint contradictòries. Recentment, el govern de Qatar ha desmentit que estiga darrere d'un cartell de benvinguda als aficionats estrangers, compartit per una plataforma qatariana "en defensa dels valors i principis islàmics", que assenyala les mostres d'afecte homosexual entre les conductes "a evitar" durant la competició, sota el lema "sigues respectuós".

També et pot interessar

stats