Anglaterra conquista la seua Eurocopa

La selecció amfitriona ha guanyat el seu primer títol després de derrotar 2-1 Alemanya en la final

Chloe Kelly celebra el gol de la victòria
Chloe Kelly celebra el gol de la victòria / Lisi Niesner (Reuters)

Anglaterra ha conquistat el seu primer títol de la història del futbol femení després de guanyar 2-1 Alemanya en la final de l'Eurocopa, que s'ha disputat en terres angleses. Les britàniques han alçat el títol gràcies a un gol de Chloe Kelly en la pròrroga, després que els 90 minuts reglamentaris acabaren amb empat a u.

Anglaterra, botxí d'Espanya en els quarts de final, ha arribat als últims deu amb un 1-0 favorable després d'un gran gol de vaselina d'Ella Toone. Però Alemanya mai es rendeix i Lina Magull ha empatat el partit quan faltava poc per al final. En la pròrroga, Chloe Kelly s'ha convertit en l'heroïna de tot un país amb el gol del triomf, en aprofitar una indecisió de la defensa germànica a la treta d'un córner.

La tercera ha sigut la bona per a Anglaterra, que havia perdut les dues finals que havia jugat fins ara. A més, s'ha pres la revenja de l'última, que va perdre precisament contra Alemanya 6-2, el 2009. Les alemanyes, la selecció amb més títols (8) i campiona de sis de les últimes set edicions, han perdut una final per primera vegada.

La final, disputada a l'estadi de Wembley (Londres), ha servit a més per a establir un rècord. Els 87.192 espectadors que han presenciat el partit suposen l'assistència més gran a una final d'Eurocopa tant femenina com masculina.