Adeu a mitja vida al capdavant del futbol valencià

Vicente Muñoz abandona la presidència de la federació.

Muñoz, en una imatge d'arxiu
Muñoz, en una imatge d'arxiu / RTVV

Especialista a organitzar viatges, Vicente Muñoz decideix acabar el trajecte més llarg mai imaginat dirigint del futbol valencià. Després de mitja vida, se'n va l'home etern al capdavant de la Federació Valenciana de Futbol. No es decidia res a les oficines de Baró de Càrcer sense el seu consentiment. Era el bastió d'Ángel María Villar. 32 anys que van començar amb l'eclosió de Maradona a Mèxic i acaben enmig del mundial del VAR.

Una etapa rècord que va iniciar-se dos anys abans que Villar fera del futbol espanyol el seu vedat privat i que acaba amb el basc a la presó, substituït per un Rubiales decidit a alçar totes les catifes. En l'entremig, Muñoz deixa la modernització de moltes estructures del futbol valencià i, també, les investigacions per suposats tractes de favor a la seua agència de viatges.

Llums i ombres

De forma pionera, l'encara president va implantar el futbol 7 en les categories de formació i va promoure la selecció valenciana. A més, va impulsar els clubs de futbol i el futbol sala amb un sistema d'ajudes i va consolidar econòmicament la federació, fins arribar als 5 milions de pressupost.

La seua marxa es veu marcada per la investigació del jutge Pedraz sobre si va utilitzar el càrrec per a beneficiar econòmicament la seua empresa, una agència de viatges, a canvi d'assegurar la continuïtat a Ángel María Villar.

El 27 de juny, dirà adéu en una assamblea extraordinària i convocarà una comissió gestora que dirigirà la federació fins que es tanque la convocatòria electoral.

Salvador Gomar, candidat continuista

Ara s'obri la carrera per a la successió. Salvador Gomar, secretari de la federació nomenat pel mateix Muñoz en 2015, presentarà la candidatura continuista a la presidència. Aquest advocat de dret esportiu de 52 anys, fill de l'històric directiu del València entre 1973 i 1986 del mateix nom, va ser també responsable del València Mestalla. Gomar té una àmplia experiència en el món de l'esport.

El temps dirà. Se'n va l'home triat fins a huit vegades seguides per a dirigir la Federació. Ara són altres temps. Rubiales vigilarà amb lupa el nou procés.

També et pot interessar

stats