Zaid Hearst, el jugador que ha escapat de la guerra per a reforçar l'HLA Alacant

El base nord-americà arriba procedent del MBC Mikolaiv, de la Primera Divisió ucraïnesa, després d'abandonar el país pel conflicte amb Rússia

Zaid Hearst, a l'esquerra, en un entrenament de l'HLA Alacant
Zaid Hearst, a l'esquerra, en un entrenament de l'HLA Alacant / Twitter: @FundLucentum

Zaid Hearst va abandonar Ucraïna el 28 de febrer en direcció a Alacant fugint de la guerra i a la recerca d'una millor oportunitat professional. Aquell mateix dia, tancs russos van prendre Mikolaiv, la ciutat de l'equip on jugava fins aleshores el base nord-americà. Les autoritats de la ciutat van demanar la ciutadania que s'amagara en soterranis, ja que Rússia anava a bombardejar la ciutat, però Hearst ja volava cap a Alacant.

Després de dotze partits disputats amb l'equip ucraïnés, Hearst era el màxim anotador amb 15,5 punts per partit, però la guerra entre Rússia i Ucraïna ho va canviar tot. El jugador es va convertir en una dels milers de persones atrapada per la situació i es va veure obligat a abandonar el país.

Nascut als Estats Units i internacional amb Nigèria, ja coneix la competició a Espanya, ja que va jugar a l’Oviedo i l’Araberri, de la LEB Or. L'esport li ha donat l'oportunitat de refer la seua vida, però no tots han tingut la mateixa sort, ja que alguns dels seus companys d'equip s'han quedat a Ucraïna. “Continue mantenint contacte i parlant amb ells. És una situació molt dura, però, afortunadament, de moment, tots estan bé”, ha explicat Hearst.

També et pot interessar

stats