El València Bàsquet guanya el primer partit del playoff davant el Gran Canària per 71 a 56

Una victòria decissiva per a esta eliminatòria amb l'objectiu de revalidar el títol de Campió de Lliga.

Els taronja baix la pressió del Gran Canària
Els taronja baix la pressió del Gran Canària / ACB

Tot i que els taronja no estaven en el mateix estat de forma que els canaris, han aconseguit la primera victòria d'estos quarts de final de Lliga. El factor pista ha ajudat a fer front a este rival acostumat a finals, tant de la Copa del Rei com internacionals. Un partit prou complicat que no ha decebut els milers d’aficionats que han omplit la Fonteta, amb punts de vertigen com ara el triple de Doornekamp des de més enllà del mig camp en l’últim segon del primer quart. Tot i que els taronja tancaven este quart amb un avantatge de 22-11, la defensa sense treva dels canaris ha aconseguit pegar-li la volta al marcador i imposar-se per 35-36.

El partit estava en el moment de major intensitat, amb jugades molt ràpides que afavorien el joc als del Gran Canària, en millor forma que els valencians. De fet, el nord-americà Erick Green ha fet banqueta, el que suggereix que encara no està del tot recuperat de la seua distensió en els isquiotibials.

Tot i això, els de Vidorreta han recuperat el domini del partit i han aconseguit avançar-se al tercer quart que ha acabat en 50-43.

Tot i la màquina de triples d'Eriksson, els valencians han encertat més les jugades ofensives i el partit s’ha saldat amb 71-56.

El Gran Canària no aconsegueix trencar la maledicció de la Fonteta, i es que des del 2005 no ha pogut guanyar el València Bàsquet en cap dels 12 enfrontaments. I si parlem d’estadístiques, este resultat afavoreix els valencians, perquè en el 93,3% dels casos, qui guanya el primer partit a casa en els quarts de final a tres, es classifica. Això suposaria la setena semifinal de la seua història, la cinquena consecutiva per a tractar de defensar el títol d’actual Campió de Lliga i estar més a prop de l’Eurolliga. Tot i que haurem d’esperar primer al pròxim dimecres, quan vorem la segona part d’esta lluita a les Canàries, a les 10 de la nit. En cas d’empat, tornarien a La Fonteta divendres. La victòria clavaria els taronja en semifinals i estarien més aprop de la pròxima Eurolliga.