El Panathinaikos trau petroli de la Fonteta (81-82)

El València Basket no ha sabut tancar el partit i els grecs han aprofitat la controvertida actuació arbitral per a endur-se el triomf

Ojeleye i Juancho Hernangómez lluiten per un rebot
Ojeleye i Juancho Hernangómez lluiten per un rebot / València Basket

El València Basket ha patit una derrota dolorosa contra el Panathinaikos (81-82), en un partit amb una controvertida actuació arbitral, que ha afavorit l'equip grec. Els taronja han tingut la victòria a la mà, però no han sabut gestionar els minuts finals i cauen al desé lloc de l'Eurolliga.

La igualtat ha sigut la tònica en l'inici del partit, amb les defenses que s'imposaven clarament als atacs. L'equip taronja ha portat la iniciativa quasi sempre, però no ha pogut desenganxar-se dels grecs en el marcador. De fet, s'ha arribat al descans amb empat a 47 en l'electrònic.

En la represa el Panathinaikos ha apujat el nivell defensiu i ha aconseguit una renda màxima de nou punts (50-59). Però un parcial de 10-0 ha tornat a donar el comandament del duel als d'Àlex Mumbrú a la fi del tercer període (69-66), i amb tot per decidir. L'equip taronja ha continuat portant la iniciativa i ha disposat d'un avantatge de cinc punts poc abans del final (77-72). Però els grecs no s'han rendit i han aconseguit tornar a empatar el partit (81-81). Harper ha tingut un llançament de tres per a certificar el triomf, però l'ha errat i, en la lluita pel rebot, els àrbitres han xiulat una falta inexistent de Davies a Lessort. El pivot només ha transformat un dels dos tirs lliures, però el triple d'Ojeleye sobre la botzina no ha entrat.

L'afició taronja se n'ha anat indignada de la Fonteta, després d'una altra actuació arbitral que ha perjudicat el València Basket. La novena derrota en l'Eurolliga fa caure els de Mumbrú del huité lloc, que ara ocupa el Mònaco, amb els mateixos triomfs.