El València Basket tanca les ferides de la Copa amb un triomf de mèrit contra el Barça

L'equip taronja s'ha sobreposat a les baixes per a trencar la ratxa de dotze victòries seguides dels catalans (86-76)

Mike Tobey celebra una cistella
Mike Tobey celebra una cistella / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha recorregut a l'èpica per a guanyar el totpoderós Barça de Sarunas Jasikevicius per 86-76 a la Fonteta. L'equip taronja, amb les baixes de Sam Van Rossom i Martin Hermannsson després de la participació amb les seleccions respectives en les finestres FIBA, ha curat les ferides per l'eliminació en els quarts de final de la Copa amb un convincent triomf contra els catalans, als quals també van guanyar en la primera volta al Palau Blaugrana.

L'equip de Joan Peñarroya, liderat per un gran Nenad Dimitrijevic, autor de 16 punts i 7 assistències, i Mike Tobey, amb 17 punts i 6 rebots, ha trencat la ratxa de dotze victòries seguides del Barça, campió en la Copa del Rei a Granada. El control del rebot, amb 19 captures més que els visitants, ha sigut clau per a sumar el tretzé triomf en la Lliga ACB.

L'encert des del triple de Nico Laprovittola ha donat els primers avantatges als catalans en l'inici del partit, però l'entrada de Guillem Ferrando ha despertat l'equip taronja, que ha aconseguit empatar a la fi del primer quart (21-21). L'ímpetu del cubà Jasiel Rivero i l'aparició anotadora de Nenad Dimitrijevic han mantingut els valencians en el partit tot i l'encert de cara a cistella de Nikola Mirotic. Dimitrijevic, l'únic base sa del primer equip, ha donat un esglai amb la seua retirada als vestidors poc abans del descans (40-42).

Afortunadament, el macedoni ha pogut disputar la segona part sense problemes i el València Basket ha remuntat un desavantatge de quatre punts per a acabar el tercer quart amb un 64-61 favorable. La successió d'errades ha marcat l'inici de l'últim període, però els taronja han sabut gestionar-ho millor i han aconseguit una renda superior als deu punts, que ja ha sigut inabordable per als blaugranes. Jasikevicius, que compleix aquest dissabte 46 anys, no ha tingut el regal d'aniversari que esperava.

També et pot interessar

stats