El València Basket supera el Barça i ja és segon (71-68)

L'equip taronja manté la bona dinàmica en aconseguir el sisé triomf seguit en la Lliga

Davies i Jones, celebren una acció
Davies i Jones, celebren una acció / Miguel Ángel Polo

El València Basket continua en estat de gràcia. L'equip taronja ja és el segon classificat de la Lliga ACB, només per darrere del Reial Madrid, després de véncer el Barça a la Fonteta per 71-68, en la sisena victòria consecutiva en la competició domèstica.

El partit ha començat amb iniciativa visitant. L'extraronja Kalinic ha encistellat dos triples per a donar als catalans un avantatge de sis punts (4-10), que ha obligat Álex Mumbrú a demanar temps mort. El València Basket ha reaccionat i, fins i tot, ha pogut acabar el primer quart per davant, però no ha trobat la cistella en l'última acció (18-19). I la inèrcia positiva s'ha mantingut en el segon període. La defensa local ha asfixiat la segona unitat del Barça, que ha vist com la segona unitat no funcionava com la primera. I s'ha arribat al descans amb un còmode avantatge taronja (45-33).

En la represa, els dos equips han tingut moltes dificultats per a anotar, però els de Roger Grimau han trobat la manera d'acostar-se en el marcador amb dos triples de Jabari Parker (52-48), però Jovic i Puerto han tornat la calma a la Fonteta (58-49). El València Basket ha pogut sentenciar, però no ho ha fet i ha permés als catalans reenganxar-se al duel, de la mà de Willy Hernangómez, autor de 22 punts. Un triple d'Abrines sobre la botzina ha empatat el duel quan faltaven 24 segons, però Jones ha sigut el més llest de la classe i ha estirat la possessió quasi al límit per a forçar una falta de tres tirs, que han certificat el triomf local.

Qui ho anava a dir després del debut contra el Girona, però aquest València Basket comença a fer por als rivals i ja és segon en la Lliga. I no només això, ja que també ha fet un gran inici de temporada en l'Eurolliga. L'equip s'ha guanyat la llicència per a somiar.