Temporada nova, vicis vells (85-89)

El València Basket inicia el curs amb una derrota decebedora contra el Girona

Puerto, en una acció del partit
Puerto, en una acció del partit / Miguel Ángel Polo

La revolució en el València Basket, amb set fitxatges i nou baixes, no ha canviat res. L'equip taronja ha mostrat els mateixos defectes que la temporada passada i ha començat la Lliga ACB amb una derrota a casa contra el Girona (85-89).

Els catalans han començat millor el partit davant d'un equip taronja amb molt poca fluïdesa ofensiva i amb un Chris Jones que acaparava en excés la pilota. El Girona ha profitat el caos local per a obtindre una renda de deu punts (17-27), però l'equip d'Àlex Mumbrú ha aconseguit acabar el primer quart a només sis (21-27). Les coses han començat igual en el segon període, amb dues pèrdues innocents dels taronja, que han permés als visitants tornar a estirar el marcador. La reacció abans del descans ha situat el València Basket per davant (41-40), però els catalans se n'han anat al vestidor per davant (41-42).

En la represa, ha imperat un joc travat i els dos equips han tingut moltes dificultats per a anotar, de manera que s'ha mantingut la igualtat. L'equip de Mumbrú ha aconseguit la màxima renda del duel en l'inici de l'últim quart (67-62), però ha tornat a cometre errades inexplicabes que han permés refer-se al Girona (77-83). Harper ha donat vida amb una cistella que ha situat el 85-86 a falta de trenta segons, però una antiesportiva de Jones ha acabat amb totes les esperances de començar amb un triomf.

La sensació és que, a pesar dels nombrosos canvis en l'equip, no ha millorat res i se segueixen cometent les mateixes errades. De fet, en el primer partit de la temporada ja s'han sentit els primers xiulits a la Fonteta. I quasi sense temps per a analitzar la derrota, el València Basket jugarà contra el Gran Canària dimecres i contra l'Unicaja Màlaga dissabte, abans d'estrenar-se en l'Eurolliga contra el Mònaco el divendres 6 d'octubre.