El València Basket no serà cap de sèrie en la Copa

L'equip taronja ha perdut 79-86 contra el Gran Canària i acaba la premera volta en sisé lloc

Davies, en una acció del partit
Davies, en una acció del partit / València Basket

El València Basket no serà cap de sèrie en la Copa del Rei, que es disputarà a Màlaga del 15 al 18 de febrer. L'equip taronja ha perdut 79-86 contra el Gran Canària i no ha aprofitat la derrota de l'UCAM Múrcia per a acabar entre els quatre primers de la taula a la fi de la primera volta de la Lliga ACB.

L'equip visitant ha començat millor i ha disposat dels primers avantatges del partit (11-17), però un parcial de 17-0 ha capgirat totalment la situació (28-17). En un duel ple d'alternatives, el Gran Canària no s'ha donat per vençut i ha tornat a situar-se al davant amb un altre parcial de 0-12. L'intercanvi de cistelles al final del segon quart ha deixat el marcador en un ajustat 40-37 en el descans, en un primer temps en què ha debutat el nou fitxatge taronja, Kevin Pangos.

En la represa, han aparegut els nervis en els dos equips pel que hi havia en joc. Ni uns ni altres aconseguien dominar amb claredat i s'ha arribat als dos minuts finals amb tot per decidir (77-77). El major encert visitant i la desconnexió dels d'Álex Mumbrú per les contínues protestes arran d'algunes decisions arbitrals controvertides han acabat de decidir el duel en favor dels canaris, liderats per AJ Slaughter, autor de 28 punts.

Aquesta derrota deixa l'equip taronja en sisé lloc a la fi de la primera volta, fet que suposa enfrontar-se en els quarts de la final de la Copa del Rei contra un d'aquests quatre equips: Reial Madrid, Unicaja Màlaga, Barça o Gran Canària.