El València Basket s'imposa al cuer de la Lliga

Els de Ponsarnau necessitaven la victòria per a acostar-se als llocs de Copa.

Salvó i San Emeterio lluiten per un baló
Salvó i San Emeterio lluiten per un baló / Miguel Ángel Polo (Efe)

Victòria important del València Basket en la Fonteta. Els de Ponsarnau s’han enfrontat al Delteco Gipuzkoa, els cuers de la Lliga, amb la urgència de guanyar si no volien despenjar-se en la lluita per jugar la Copa. El tècnic del conjunt taronja sabia que frenar els homes exteriors seria fonamental en el desenvolupament de l’encontre.

En el primer quart, el Delteco ha començat avisant quin era el seu punt fort amb dos triples. El València Basket ha contestat ràpidament amb dos bones accions de San Emeterio però de seguida l’equip taronja ha començat a precipitar-se en atac. El Delteco ha aprofitat aquesta falta d’encert del València i la feblesa de la seua defensa per a escapar-se en el marcador. El base Dani Pérez ha quallat un primer quart sensacional, amb 10 punts. El primer temps ha acabat amb un resultat de 16 a 28.

En el segon temps, el València ha fet apujar la intensitat defensiva, sobretot als homes exteriors com ara Dani Pérez i Alberto Corbacho. Aquesta forta defensa, liderada per Aaron Doornekamp i Guillem Vives, els ha permés tallar molts balons i córrer al contratac. D’aquesta manera, el conjunt taronja ha pogut acurtar distàncies. Els dos equips han arribat al descans amb un resultat molt ajustat, 34 a 37 a favor dels de Guipúscoa.

En el tercer quart, el València Basket ha continuat amb la pressió defensiva. Els jugadors del Delteco no jugaven còmodes en atac i això provocava moltes pèrdues de baló que els valencians aprofitaven. En la pintura, el pivot nord-americà Will Thomas ha liderat l’equip en atac i així el València ha pogut posar el marcador al seu favor. Els de Ponsarnau no han abaixat el ritme en defensa i això els ha permés arribar a l’últim quart amb un avantatge de 52 a 46.

En l’últim quart, la major amplitud de la banqueta del València Basket ha acabat per desfer l’equip basc, que ha arribat a perdre per 19 punts. Així i tot, a falta de dos minuts per a acabar el partit, el Delteco ha retallat les distàncies a 10 punts, encara que ja era massa tard.

Al remat, el València ha guanyat per 77 a 62 al cuer de la lliga però, a pesar de la victòria, les intermitències en el joc valencià són preocupants. El millor del partit ha sigut Will Thomas, amb 17 punts.