El València Basket ja està matemàticament en els play-offs

El València Basket ha fet una demostració de força davant de l'Estudiantes (93-69) i s'ha classificat matemàticament per als play-offs.

El València ha fet una demostració de força davant de l'Estudiantes
El València ha fet una demostració de força davant de l'Estudiantes / EFE

Traure 24 punts de diferència a l'Estudiantes, tot i que siga a la Fonteta, no és poca cosa. Els madrilenys venien a València amb sis partits consecutius guanyats i en un estat de forma excel·lent. Estan també en la lluita per a la classificació dels play-offs i no havien de posar les coses fàcils als taronja. La realitat ha sigut una altra, però més per mèrits dels del Txus Vidorreta

Un jugador ha marcat hui la diferència. Ha sigut el montenegrí Bojan Dubljevic. Estava a quatre punts de superar el rècord del millor anotador estranger en la història de l'equip valencià, el mític Brad Branson. I ho ha aconseguit de lluny en anotar 18 punts. El públic l'ha victorejat i el pivot s'ha deixat l'ànima a la pista. Tampoc ha estat malament Green, que tot i que ha tardat a entrar en el partit, ha aconseguit 13 cistelles. I potser el més important, Ivan Buva, el fitxatge de Vidorreta per a reforçar l'equip ha mostrat hui les seues qualitats en l'anotació i els marcatges. Semblava que estava tota la temporada jugant amb l'equip, quan s'hi estrenava a la Fonteta i només havia jugat uns minuts a Fuenlabrada.

La Fonteta, amb el seu entrenador

El partit ha començat després de guardar un minut de silenci per la mort aquesta setmana de la mare de Vidorreta amb un públic que ha mostrat el seu suport moral a l'entrenador. Després, ell ho ha agraït de cor en la roda de premsa posterior al partit. Ja en joc el primer quart, el València ha tret una diferència de quatre punts (21-17), en la segona part ha augmentat la renda (49-36), tot i que hi ha hagut moments en què l'Estudiantes s'ha posat per davant en el marcador. Després del descans, els taronja han eixit imparables i han fet un forat en el marcador. (71-59) en el tercer quart i la important diferència del final del partit (93-69).

Partit perfecte que en deixar el València cap de sèrie evita enfrontar-se a rivals poderosos en el play-off, i que dóna ànims a l'equip per a afrontar el pròxim partit amb el Barcelona, on podria superar-lo i aconseguir la tercera plaça de la lliga regular.

La mala notícia ha sigut l'empitjorament de la lesió de Tibor Pleiss, que s'ha de sotmetre a més proves per a confirmar-ne l'abast.

El TAU, eliminat, i el Lucentum, amb un bon avantatge

Pel que a les altres categories del bàsquet masculí, el TAU Castelló s'ha acomiadat definitivament dels play-offs d'ascens en perdre el quart partit de l'eliminatòria amb el Melilla per 72-58. Els castellonencs han perdut tres partits del play-off i només n'han guanyat un. Contràriament, el Lucentum d'Alacant ha vençut 73-66 l'Àvila i encamina les semifinals de la LEB Plata amb un parcial de dos partits a zero. El pròxim divendres jugarà el tercer a la ciutat castellana.