El València Basket guanya el primer partit de l'Eurolliga

El València Basket ha guanyat l'Asvel Villeurbanne d'Antoine Diot per 81-72.

Quino Colom supera un rival
Quino Colom supera un rival / Miguel Ángel Polo (Efe)
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Olegari Gonzalo
01 de novembre 2019 - 22:15

El València ha guanyat finalment en l'Eurolliga en superar l'Asvel Villeurbanne 

per una diferència de nou punts, en un partit que s'ha decidit en l'últim quart amb les armes que Ponsarnau vol posar en valor: consistència defensiva i les mínimes precipitacions en atac. Unes armes per tal de véncer els francesos, que han sigut uns rivals dignes i durant els tres primers quarts han fet patir el València. Els jugadors del partit han sigut Bojan Dubljević, Guillem Vives i Quino Colom: els dos primers, amb 13 i 10 punts, respectivament; Colom, donant-li eixida a la pilota, sense que l'Asvel Villeurbannencertara a aturar-lo. A més, Dubljević ha participat activament en les recuperacions i Guillem Vives ha donat nombroses assistències en moments molt compromesos.

Antoine Diot, rebut amb aplaudiments

La Fonteta ha rebut amb aplaudiments un jugador molt volgut, Antoine Diot. Tornava a València amb la samarreta del rival, però els aficionats taronja no obliden els jugadors que han posat el cor i l'ànima quan formaven part de l'equip. Un gran professional, el francés. Als 30 anys, ha fet un partit perfecte per al l'Asvel Villeurbanne i ha sigut el segon màxim anotador, amb 17 punts. El primer ha sigut Livio Jean-Charles.

El primer quart ha començat amb una premonició, la gran assistència de Guillem Vives a Jordan Lloyd, que ha posat el 2-0 en el marcador. Després el València ha guanyat i Vives n'ha fet moltes més, d'assistències i punts. Poc després, un triple de Diot ha posat un 8-10 per als francesos i ha deixat clar que el partit anava a exigir moltíssim als de Ponsarnau. La Fonteta ha començat a impacientar-se quan el primer quart ha acabat amb un 16-18. Durant el segon, ambdós equips han  igualat les forces i el marcador oscil·lava un, dos o tres punts a favor d'un o un altre conjunt, però sense haver-hi res decidit.

L'últim quart ha marcat les diferències

El València ha marcat la diferència en l'últim quart. Un triple de Quino Colom ha fet el 61-55 i ha ampliat diferències. Diot, incombustible a la que va ser la seua pista, encara ha oposat resistència a la derrota francesa anotant un triple que deixava les coses en un 72-65. Tanmateix, els de Ponsarnau ja dominaven clarament i era difícil que se'ls escapara el partit. 

Els nou punts de diferència final fan justícia als de Ponsarnau. Més encara després del bon partit que van fer a Barcelona, també en l'Eurolliga i on, tot i perdre, van donar una bona imatge. I no cal recordar la proesa de la Lliga el cap de setmana passat amb el San Pablo Burgos. Sembla que el millor València pren vol, a pesar que, com continua dient el míster, encara hi ha moltes coses per millorar. 

També et pot interessar