El València Basket, a la final per la porta gran

L'equip taronja ha apallissat el Saragossa 93-49 i es jugarà el títol de campió amb el Perfumerías Avenida

Les jugadores taronja celebren el pas a la final
Les jugadores taronja celebren el pas a la final / Miguel Ángel Polo

El València Basket jugarà la tercera final de la Lliga Femenina Endesa de la seua història en superar clarament el Saragossa, el botxí taronja en la Copa de la Reina, en les semifinals del play-off pel títol. L'equip taronja, que ja va guanyar de quinze en el partit d'anada, ha apallissat les aragoneses a la Fonteta (93-49). I el rival serà el mateix que en les dues ocasions anteriors, el Perfumerías Avenida de Salamanca.

Tot i la còmoda renda aconseguida a Saragossa, l'equip de Rubén Burgos ha eixit molt concentrat i ha encarrilat el triomf amb un parcial d'inici de 12-0. El gran encert a cistella i la bona defensa han sentenciat el duel i l'eliminatòria en el primer quart (26-7). La diferència no ha parat de créixer i s'ha arribat al descans amb un contundent 50-19.

En la represa, el partit no ha tingut història i Rubén Burgos ha aprofitat l'avinentesa per a donar minuts a les menys habituals. Lauren Cox i Ángela Salvadores, amb dèsset punts cada una, han sigut les màximes anotadores del partit.

El València Basket buscarà el primer títol de la Lliga Femenina Endesa contra un vell conegut, el Perfumerías Avenida, i ho farà, per primera vegada, amb el factor pista a favor. El primer partit serà dijous a les 20:00 hores a la Fonteta i el segon, diumenge a les 21:00 h a Salamanca. Si es necessita un tercer partit, serà dijous 11 de maig a les 20:00 hores, novament a la Fonteta.