Pas de gegant del València Basket per a la final pel títol de lliga

Les taronja guanyen 57-72 el Casademont Saragossa en l'anada de les semifinals pel títol. La tornada, diumenge a les 7 de la vesprada a Fonteta

Victòria del València Basket sobre el Casademont Saragossa en l'anada de les semifinals pel títol de lliga
Victòria del València Basket sobre el Casademont Saragossa en l'anada de les semifinals pel títol de Lliga

El València Basket ha fet un pas de gegant per a poder disputar el títol de Lliga. Les de Rubén Burgos s'han imposat al Casademont Saragossa per un contundent 57 a 72 en l'anada de les semifinals. Les taronja han sabut administrar l'avantatge en el marcador durant tot el partit i ara ho tenen tot a favor per a sentenciar diumenge en la tornada a la Fonteta. Raquel Carrera, amb 21 punts i 28 de valoració, ha sigut la màxima anotadora de l'equip taronja en aquest primer duel.

Raquel Carrera, màxima anotadora del València Basket contra el Casademont Saragossa

Després d'un inici d'avantatge per al Saragossa, les valencianes han reaccionat per a imposar el seu joc, encara que les locals no perdien la cara al partit. Ha sigut a partir de la meitat del primer quart quan les de Rubén Burgos han demostrat que volen el seu lloc en la final i s'han distanciat en el marcador. Ha sigut amb una bona defensa i treball coral, amb una destacada Leti Romero, amb 7 punts anotats en aquest temps inicial, que ha conclòs amb un 10-19 en el marcador.

En els primers minuts del segon, les valencianes s'han mostrat més nervioses, amb falta d'encert en el tir exterior, però han continuat mantenint la distància respecte de les locals. Estava sent un temps de poca anotació en els dos equips, però de nou Leti Romero, a la qual ha acompanyat l'encert de Raquel Carrera, ha fet possible que el València Basket se n'anara al descans amb una distància de 15 punts, amb un resultat de 24-39.

S'ha mantingut la dinàmica en la represa. Les valencianes reprimien els intents del Saragossa d'acostar-se en el lluminós. En l'últim temps de partit les locals continuaven perseguint el seu objectiu i han retallat distàncies amb Gatling dirigint les roges. Quan faltaven tres minuts per al final, esglai en l'equip taronja, amb el colp al genoll de Queralt Casas, que s'ha hagut de retirar de la pista.

La jugadora taronja, Queralt Casas, en el duel de semifinals contra el Casademont Saragossa

Aguantant la pressió de l'afició local, les de Rubén Burgos s'han endut la primera victòria de la temporada al pavelló Príncep Felip per 57-72. Les taronja hauran de fer valdre aquest avantatge de 15 punts en la tornada, que es disputarà diumenge a les 7 de la vesprada amb l'afició de la Fonteta. Les valencianes es col·loquen a 40 minuts de poder aconseguir el seu bitllet per a la final pel títol de Lliga.