El València Basket desperta a temps (87-86)

L'equip taronja ha guanyat el Baskonia en un agònic partit que s'ha decidit en els instants finals, i es queda a només un triomf de les semifinals pel títol

Els jugadors taronja celebren l'agònic triomf
Els jugadors taronja celebren l'agònic triomf / Miguel Ángel Polo

El València Basket s'ha endut in extremis el primer assalt de la sèrie de quarts de final pel títol de la Lliga Endesa contra el Baskonia (87-86). L'equip taronja ha despertat a temps per a donar-li la volta a un partit que els vistorians han arribat a dominar per 12 punts.

El València Basket ha començat bé i, gràcies a una bona defensa, ha començat manant en el partit, que ha arribat a la fi del primer quart amb un 22-18 favorable als locals. El Baskonia ha eixit més connectat en el segon període i, liderats per Rokas Giedraitis, ha capgirat el marcador. L’encert taronja en atac ha baixat i els vitorians ho han aprofitat per a anar-se’n al descans nou amunt (35-44).

Un triple de Massenat a penes començar el tercer quart ha donat la màxima al Baskonia (35-47) i ha encés totes les alarmes. Però llavors ha arribat la reacció local i, amb dos triples de Dubljevic, el València Basket s'ha posat novament per davant (53-50). Amb la direcció de Colom, els vitorians han tornat a agafar un avantatge important a poc més de cinc minuts per al final (65-74). Van Rossom i Dubljevic se les han enginyat per a fer la igualada (82-82), però Henry ha deixat el 85-86 a deu segons per al final. Dubljevic, amb dos tirs lliures, ha avançat el seu equip amb cinc segons encara en joc. Però Vives li ha robat la pilota a Henry i els visitants no han sigut capaços ni de llançar.

Ara el València Basket tindrà l’oportunitat de tancar l’eliminatòria dimecres a Vitòria. Si guanya, esperarà rival en les semifinals del duel entre el Reial Madrid i el Gran Canària. Si perd, divendres tindrà l’última oportunitat a la Fonteta.