El València Basket es complica la vida en la Lliga ACB

L'equip taronja ha perdut 92-88 contra el Girona i veu perillar fins i tot el huité lloc

Pradilla, en una acció del partit
Pradilla, en una acció del partit / S. Geronès (ACB Photo)

El València Basket ha desaprofitat una gran ocasió d'empatar a victòries amb el tercer classificat després de perdre 92-88 contra el Girona. Ara l'equip taronja cau fins al seté lloc i haurà d'estar més pendent de quedar entre els huit primers que de mirar cap amunt, ja que té tres equips a només un triomf de distància.

Tot i la dolorosa derrota a Istanbul, Mumbrú ha repetit el mateix cinc inicial que va disposar contra el Fenerbahçe, a excepció de Barndon Davies, baixa d'última hora per una lesió en el bessó de la cama esquerra. Però el ben cert és que tampoc ha funcionat. L'encert des del triple li ha donat els primers avantatges al taronja, però els catalans han aconseguit tancar el primer quart per davant (23-20). Després d'encaixar molts punts, només l'efectivitat de cara a cistella mantenia als valencians en el partit. I una cistella sobre la botzina de Chris Jones els ha permés anar-se'n per davant al descans (48-49).

El València Basket ha eixit adormit en la represa i el Girona ho ha aprofitat per a aconseguir la renda màxima del duel (66-52). Un parcial de 0-11 ha permés el taronja reenganxar-se al partit, però ja anava sempre a remolc dels locals (69-65). En l'últim període els catalans s'han tornat a escapar en el marcador i l'equip de Mumbrú ja no ha tingut reposta i ha patit la desena derrota de la temporada.

Aquesta nova entropessada fa caure els valencians fins al seté lloc i allarga les males sensacions de l'equip, després de la desfeta a Turquia. Però la competició no s'atura i ara ve una setmana amb tres partits, amb doble jornada d'Eurolliga.