El València Basket es complica el pas a l'Eurolliga (48-56)

Les possibilitats de jugar la fase regular es redueixen a una derrota de l'Schio aquest dimecres contra el Bourges i a una victòria taronja dijous contra l'equip francés

Ouviña tracta de taponar una rival
Ouviña tracta de taponar una rival / EuroLeague Women

El València Basket s'ha complicat la classificació per a la fase regular de l'Eurolliga, després de la derrota contra l'Schio (48-56) en el primer partit de la fase prèvia de la competició. El poc encert cara a la cistella ha penalitzat en excés l'equip taronja, que ara depén d'una carambola per a aconseguir l'objectiu de disputar la màxima competició continental.

En l'inici del partit les defenses s'han imposat clarament als atacs. La igualtat ha sigut la tònica durant tot el primer quart, que ha conclòs amb un marcador baix i molt ajustat (10-11). El guió s'ha mantingut fins a l'equador del segon període (20-24), però un parcial de 0-7 en els últims tres minuts ha donat un clar avantatge a les italianes en el descans (22-33).

La situació no ha millorat després de passar pels vestidors, tot i que el València Basket ha començat amb dues cistelles seguides de Marie Gülich. L'Schio ha imposat el ritme de partit que li interessava i fins i tot ha aconseguit ampliar l'avantatge a la fi del tercer quart (33-46). Tot i la bona defensa, les jugadores de Rubén Burgos han estat molt desencertades en atac i això els ha privat de poder donar-li la volta al duel. Almenys han aconseguit reduir el desavantatge fins als huit punts (48-56), un aspecte important en cas que es produïsca un triple empat entre els tres equips participants.

Les possibilitats de jugar la fase regular de l'Eurolliga passen ara per que les italianes perden aquest dimecres i per guanyar dijous el Bourges. Si no, el València Basket quedarà relegat a jugar l'Eurocup Women, la competició que ja va guanyar la temporada passada.