El TAU diu adéu al somni de l'ascens

La derrota contra el Melilla no embruta una temporada històrica en què el TAU ha disputat, per primera vegada, l'ascens a l'ACB.

El TAU diu adéu al somni de l'ascens
El TAU diu adéu al somni de l'ascens / FEB Pascual Càndido

Després d'una temporada molt regular, el TAU Castelló va vore diumenge com es trencava el somni de l'ascens a l'ACB després de perdre 66 a 73 en el quart partit de l'eliminatòria contra el Melilla.

Tot i això, el conjunt de Toni Ten ha tancat la seua tercera campanya en la LEB OR amb un meritori sisé lloc en la fase regular amb 19 partits guanyats. Les altres dues temporades en què el TAU ha competit en aquesta categoria va finalitzar en el lloc 15 la temporada passada i en la posició 12 en la seua estrena en la categoria, la campanya 2015/2016.

Un equip de joventut i experiència

El TAU va afrontar el play-off amb molta il·lusió com a sisé classificat després de guanyar, precisament, qui seria el seu botxí en l'ascens, el Melilla. Però de sobte, un contratemps va afectar l'estat anímic del conjunt, la lesió d'un dels jugadors de referència, Edu Gatell. L'entitat castellonenca va sol·licitar incorporar un jugador que substituïra el pivot català, però la Federació no va acceptar la proposta.

Fins a la lesió, Gatell era un dels encistelladors amb millor percentatge de punts de la categoria, amb una mitjana pròxima als 14 punts. La lesió no només va afectar la plantilla des del punt de vista esportiu, sinó també l'aspecte anímic. Un equip en què, a més del pivot català, han sigut jugadors de referència el pivot de Trinitat i Tobago, Kyle Rowley; un dels vint jugadors més valorats de la competició, Charles Nikaloulou, qui dissabte encara va anotar 21 dels 66 punts aconseguits pel TAU; el nord-americà Alfredo Ott qui, procedent del Melilla, ha aportat regularitat i experiència al vestidor de Toni Ten; i el fill del legendari jugador Arvydas Sabonis, Tautvydas Sabonis, un dels jugadors que més minuts ha participat en tota la lliga amb un excel·lent treball defensiu.

Amb el factor camp en contra, el TAU inicià les eliminatòries com a local amb un 2-0 de parcial, però el suport del públic, clau durant tota la temporada al pavelló castellonenc, va afavorir divendres que l'equip de Toni Ten es quedara només a un pas de l'heroïcitat d'empatar l'eliminatòria, un fet que no va poder aconseguir diumenge.

El TAU tanca el millor any esportiu de la seua història recent, encara que l'entorn ja dissenya les esperances d'un nou projecte, el que farà quart en la LEB OR i on el repte serà superar el lloc classificatori aconseguit aquesta temporada i assolir de nou la possibilitat de lluitar per l'ascens a la màxima categoria del bàsquet, l'ACB.

També et pot interessar

stats