El TAU Castelló deixa escapar el play-off en la pròrroga

L'equip de Toni Ten ha perdut per 92-93 contra el Gipuzkoa i acaba la Lliga en desé lloc

Óscar Alvarado, en una acció del partit
Óscar Alvarado, en una acció del partit / P. Cándido

Una cistella a falta de menys d'un segon perquè acabara el partit ha deixat el TAU Castelló sense play-off d'ascens a la Lliga ACB. L'equip de Toni Ten ha perdut per 92-93 contra el Guipuzkoa després d'una pròrroga i ha vist com se li escapava de les mans la tercera participació en la fase d'ascens a la màxima categoria del bàsquet estatal.

La igualtat ha sigut la tònica d'un partit en què els dos equips arribaven amb possibilitats de classificar-se per als play-offs. Això sí, els guipuscoans han portat quasi sempre la iniciativa i guanyaven per 21-27 a la fi del primer període. Un bon inici del segon quart i un parcial de 10-0 han posat per davant els de Toni Ten (28-27), però els visitants se n'han anat per davant al descans (42-45).

El Gipuzkoa ha gaudit d'una renda màxima de deu punts en el tercer quart, però el TAU ha reaccionat i s'ha posat per davant a falta dels últims deu minuts (63-61). Els últims instants han sigut una bogeria i Joan Faner ha enviat el partit a la pròrroga amb una cistella de dos a falta d'un segon per al final.

En el temps extra el guió ha sigut el mateix, però els locals han tingut un avantatge de quatre punts amb un minut per jugar. Les males decisions en el llançament han donat vida al Gipuzkoa, que s'ha posat per davant a menys de vint segons pel final. El TAU s'ha tornat a avançar quan només quedaven cinc segons per jugar amb una cistella de Martin Hermannsson, però els visitants, quasi sobre la botzina, han deixat de pedra el Ciutat de Castelló amb el 92-93. Un final massa cruel per a un equip que ha estat quasi tota la temporada entre els millors. Però la victòria del Valladolid a Palma els deixava fora del play-off.

Derrota de l'HLA

L'HLA Alacant també ha tancat la temporada amb derrota en perdre per 67-75 un partit intranscendent contra el Girona. L'equip de Gonzalo García de Vitoria ha acabat la Lliga en dotzena posició.