Així serà la nova Eurolliga en què participarà el València Basket

Dos lliguetes prèvies i una final a sis, les grans novetats

L'equip taronja, després d'un partit d'Eurolliga a la Fonteta
L'equip taronja, després d'un partit d'Eurolliga a la Fonteta / València Basket

La FIBA ha decidit renovar l'Eurolliga Femenina per a la pròxima temporada i ha apostat per un format innovador.

Per a començar, es mantenen els setze equips, entre els que ja està classificat el València Basket, però dividits en quatre grups de quatre. Els tres primers es classificaran per a la següent lligueta i el quart jugarà l'Eurocup.

Així serà la nova Eurolliga Femenina
Així serà la nova Eurolliga Femenina / FIBA

En la segona fase es formaran dos grups de sis equips. S'arrossegaran els resultats de la primera fase i no es tornarà a jugar contra els rivals del mateix grup. Per tant, sis partits més: en casa i fora contra els tres equips que no estaven en el grup anterior.

A partir d'ací, comencen les eliminatòries. El primer del grup E jugarà contra el segon del grup F i el segon del grup E contra el primer del grup F. Tots aniran a la final 6, però els perdedors hauran de jugar un partit de quarts de final.

Les altres dues places en els quarts de final eixiran de les eliminatòries play-in entre el tercer del grup E contra el quart del grup F i el quart del grup E contra el tercer del grup F. Els dos guanyadors aniran als quarts de final de la final a sis. Totes estes eliminatòries es jugaran a doble partit.

En la final a sis, primer es jugaran dos partits de quarts de final. D'ahí, eixiran els dos semifinalistes que s'enfrontaran amb els dos equips ja classificats, en el format habitual de semifinal i final. Amb tot, el campió d'Europa, si va pel camí més curt, jugarà un total de setze partits abans d'aconseguir el títol.

També et pot interessar

stats