El Reial Madrid guanya la Lliga ACB

L'equip de Pablo Laso ha tancat la sèrie a Madrid (3-1) després de guanyar el Barça 81-74, amb una exhibició de Tavares

Pablo Laso alça el trofeu de campió
Pablo Laso alça el trofeu de campió / Sergio Pérez (Efe)

El Reial Madrid ha conquistat el 36é títol de la Lliga ACB de bàsquet en tornar a derrotar el Barça en el quart partit de la sèrie disputat al Wizink Center. Els blancs, amb un Tavares estel·lar (25 punts i 13 rebots), no han donat opció al Barça d'allargar la final i han guanyat 81-74.

El Barça ha tornat a eixir adormit al partit i el Madrid ho ha aprofitat per a començar a marcar distància (7-0). La reacció catalana ha deixat el marcador en 13-10 a la fi del primer quart, però un parcial d'11-0 ha encés totes les alarmes en els blaugranes (24-10). Un temps mort de Sarunas Jasikevicus ha fet reaccionar el seu equip, que se n'ha anat al descans només un punt per baix (34-33).

En la represa els blancs s'han tornat a escapar en el marcador, però una nova reacció visitant ha permés els blaugrana avançar-se per primera vegada en el duel amb una cistella de Higgins (55-56). Dos tirs lliures de Poirier han tancat el tercer període (57-56). El guió no ha canviat en l'últim quart i el Madrid ha pres la iniciativa, però aquesta vegada el Barça s'ha quedat sense capacitat de resposta i ha acabat cedint el títol, tot i que tenia el factor pista a favor.

El Reial Madrid ha tornat a guanyar la Lliga tres temporades després i li l'ha dedicat al seu entrenador, que fa a penes dues setmanes va patir un infart de miocardi.