El València Basket ha caigut per 73-80 contra els de Txus Mateo a la Fonteta

Derrota del València Basket contra el Reial Madrid a la Fonteta
Isabel Adam
22 de novembre 2022 - 23:02

La reacció del València Basket en els últims moments del partit ha sigut insuficient per guanyar el Reial Madrid a la Fonteta. Els valencians han caigut per 73-80 contra l'equip blanc en el partit corresponent a la jornada novena de l’Eurolliga. Els taronja havien arribat al duel amb les forces reduïdes, amb el descart d’última hora d’una de les estreles i màxim encistellador de l’equip, Chris Jones,  per una gastroenteritis. Des de l'inici del primer quart, el protagonisme ha sigut per al jugador del Reial Madrid, Musa, que s'ha convertit en clau durant tot el duel i màxim encistellador, amb 28 punts.

Del jugador bosnià han sigut els primers cinc punts del duel. La reacció taronja arribava de la mà de Bojan Dubljevic, però no ha sigut prou davant un equip blanc que ha estirat el marcador i s'ha situat més de deu punts per damunt dels locals, gràcies al bon treball en defensa i al domini en el rebot. Este primer temps ha conclòs amb un marcador de 19-31. El joc del València Basket ha millorat en el segon quart del duel. Els de Mumbrú han igualat els madrilenys al rebot i han anotat amb més fluïdesa. D'aquesta forma, els dos equips se n'han anat al descans amb un 31-41 al marcador.

Dzanan Musa, clau en el Reial Madrid contra el València basket

En la represa, la distància de deu punts entre els dos equips s'ha mantingut en els primers minuts. En l'equip taronja, Harper s'ha mostrat erràtic i Dubljevic sense encert en els tirs de tres. Davant, un Musa de nou clau en l'equip blanc i un triple de Sergio Llull que posava el més 16 en el rival dels valencians, el màxim avantatge fins aquest moment del duel. El Madrid ha trencat el partit amb l'encert en el tir exterior i aquest tercer temps ha conclòs amb 46-59 al marcador.

En els deu minuts finals, el Reial Madrid ha fet un mal inici en defensa, que han aprofitat els valencians per a retallar la distància amb els de Txus Mateo. El València Basket ha igualat el rival en la lluita pel rebot. A més, el triple del base del València Basket Sam Van Rossom i els tirs lliures de Claver i Dubljevic han posat els valencians a només 5 del rival a 2 minuts del final. El triple de Harper retallava la distància taronja als 4 punts, però Musa ha tornat a aigualir la festa als taronja. El triple de Van Rossom ha tornat a posar emoció al final del duel, on la diferència del marcador ha arribat als 3 punts, però de nou Musa, en conjunció amb Deck, ha tallat la reacció del València Basket i ha donat la victòria als madrilenys per 73-80