Raquel Carrera fa història en el draft de la WNBA

La pivot gallega de 19 anys, elegida en el número 15 del draft, s'ha convertit en la jugadora espanyola que obté una posició més alta, superant així Leticia Romero i Astou Ndour (16)

Raquel Carrera i Queralt Casas celebren la victòria en l'Eurocup Women
Raquel Carrera i Queralt Casas celebren la victòria en l'Eurocup Women / FIBA

Només cinc dies després de donar el primer títol al València Basket amb dos tirs lliures en l'últim segon, Raquel Carrera ha tornat a fer història. La pivot gallega de 19 anys ha sigut elegida en el número 15 del draft de la WNBA, convertint-se així en la jugadora espanyola que obté una posició més alta en el procés de selecció de jugadores de la millor lliga del món. Fins ara, aquest honor el compartien Astou Ndour i Leticia Romero, triades en el lloc 16 el 2014 i 2017, respectivament.

Amb Carrera ja són deu les jugadores espanyoles seleccionades en el draft de la WNBA, en una llista que va inaugurar l'exjugadora del Ros Casares Amaya Valdemoro l'any 1998 amb el lloc 30 i que ha completat la base catalana Aina Ayuso, triada aquesta matinada en el número 34. La pivot del València Basket ha sigut seleccionada en segona ronda, en el lloc número 15, per les Atlanta Dream, mentre que Ayuso ha eixit en tercera ronda, en el lloc 34, per Los Angeles Sparks.

Nuria Martínez (lloc 36, l'any 2004), Alba Torrens (36, 2009), i Ángela Salvadores (31), María Conde (27) i Maite Cazorla (23), les tres el 2019, completen la llista. No obstant això, la pivot, que té un contracte de cinc temporades amb el València Basket, ha decidit renunciar a jugar en la WNBA aquesta temporada. Ara prefereix centrar-se en la selecció espanyola, que del 17 al 27 de juny disputarà l'Eurobasket a València, i després els Jocs Olímpics a Tòquio.

També et pot interessar

stats