Quatre equips valencians es juguen l'ascens a la LEB Plata

L'Hispagán UPB Gandia, el filial del València Basket, el Servigroup Benidorm i el Sha Wellness Clínic l'Alfàs participen en les finals a quatre.

Equip de l'Hispagán UPB Gandia de la temporada 17-18
Equip de l'Hispagán UPB Gandia de la temporada 17-18 / UPB Gandia

Després d'una llarga temporada de Lliga EBA, fins a quatre equips valencians han aconseguit classificar-se per a jugar en les fases d'ascens a la LEB Plata. Aquestes fases definitives es disputen entre hui, divendres 18 de maig, i diumenge, en quatre pavellons repartits per tota la geografia espanyola. Els equips guanyadors en cada seu aconseguiran una plaça per a jugar la pròxima temporada en la LEB Plata, la tercera categoria del bàsquet espanyol.

En cada final jugaran quatre equips amb un format de lliga a una sola volta. Tres partits en tres dies per a cada conjunt participant on es dirimirà qui queda primer i, per tant, aconsegueix l'ascens.

L'Hispagán UPB Gandia serà l'amfitrió de la Fase Final 1. L'equip dirigit per Víctor Rubio jugarà davant de la seua afició per tal de recuperar la categoria que va perdre la temporada passada. D'altra banda, el filial del València Basket i el Sha Wellness Clínic l'Alfàs es veuran les cares en la Fase Final 2 a Marín, Galícia; mentre que el Servigroup Benidorm ja està a Menorca per a participar en la Fase Final 4.

El Gandia és un dels clars favorits per a repetir l'ascens que va assolir fa dues temporades. D'altra banda, el filial taronja afronta la tercera fase final consecutiva sense haver pogut guanyar cap de les dues anteriors. L'Alfàs i el Benidorm, que han accedit com a tercer i quart de grup, tractaran de fer un bon paper sense renunciar a res.

També et pot interessar

stats