Mumbrú, tècnic del València Basket per a les tres pròximes temporades

Les exigents demandes de Pedro Martínez han descartat la seua tornada a la banqueta taronja

Mumbrú va abandonar entre llàgrimes la disciplina del Bilbao Basket
Mumbrú va abandonar entre llàgrimes la disciplina del Bilbao Basket / Agència Efe

Alex Mumbrú serà el pròxim entrenador del València Basket per a les pròximes tres temporades. L'opció de Pedro Martínez, qui era l'elegit per a suplir Joan Peñarroya a la banqueta taronja, s'ha esvaït per les exigències esportives del tècnic català.

El també català Mumbrú va abandonar la setmana passada la disciplina del Bilbao Basket, club en què ha estat les últimes tretze temporades, les nou primeres com a jugador i les quatre últimes com a entrenador.

El club, que està a l'espera de rebre la invitació per a jugar l'Eurolliga la pròxima temporada havia pensat en un tècnic més experimentat com Pedro Martínez per a dirigir el projecte.

No obstant això, les demandes de l'actual entrenador del Manresa respecte a la plantilla han decantat la balança en favor de Mumbrú, un tècnic jove a qui se li ha fet un contracte llarg amb l'objectiu d'establir un projecte de futur.

Mumbrú, de jugador a entrenador

Mumbrú (Barcelona, 12-06-1979) va arribar al Bilbao Basket el 2009 i, després de retirar-se com a jugador en actiu, va continuar en l'entitat basca com a entrenador des del 2018.

El que va ser campió del món en Saitama 2006 va arribar amb els homes de negre a una final de la Lliga ACB, a una final de l'Eurocup i als quarts de final de l'Eurolliga, i també va patir un descens a la LEB l'any que es retirava.

Com a entrenador, Mumbrú va ascendir a la Lliga Endesa en la temporada del seu debut en les banquetes i ha mantingut el Bilbao Basket en la màxima categoria nacional tres temporades més, la segona, la del 2020-2021, de manera quasi miraculosa.

També et pot interessar

stats