L'Uni Girona assalta la Fonteta (55-61)

El València Basket ha patit la tercera derrota en la Lliga per salvar el basket-average amb les catalanes

Laura Gil, en una acció del partit
Laura Gil, en una acció del partit / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha encaixat la segona derrota seguida en tan sols tres dies i la tercera en la Lliga Femenina Endesa en perdre a la Fonteta 55-61 contra l'Uni Girona en el duel per la segona plaça. Almenys, l'equip taronja ha salvat el basket-average amb les catalanes, ja que en el partit de la primera volta va guanyar 58-72 a Fontajau.

Cristina Ouviña ha inaugurat el marcador amb una cistella en el primer minut de joc, però l'equip taronja ha tardat més de tres minuts a tornar a convertir una cistella. Aquesta circumstància l'ha aprofitada l'Uni Girona per a gaudir dels primers avantatges en el marcador i manar a la fi del primer quart (10-15). La tònica s'ha mantingut en el segon període i les catalanes han aconseguit una renda de 10 punts (21-31), que Celeste Trahan-Davis ha reduït a huit just abans del descans (23-31).

En la represa, el València Basket ha millorat en defensa, però ha continuat negat cara a cistella i les gironines han encarat els últims deu minuts amb un avantatge de set punts (38-45). Una cistella de Rebecca Allen ha posat les jugadores de Rubén Burgos per davant en el marcador per primera vegada des de la cistella inicial (53-52, min. 38) Però ha sigut un miratge i l'Uni Girona ha acabat imposant-se amb una lliçó de punt d'honor de la seua capitana Laia Palau, que ha jugat tota la segona part amb molèsties per una lesió en el muscle.

El gran partit de Cristina Ouviña, amb 22 punts, cinc assistències i cinc rebots, no ha sigut suficient per a guanyar l'Uni Girona en un partit en què les defenses s'han imposat als atacs. La falta d'encert cara a cistella de la resta de l'equip ha penalitzat les taronja, que han patit la segona derrota a la Fonteta de la temporada, després de la de Perfumerías Avenida de Salamanca.