Àmplia victòria del València Basket davant de l'Spar Girona, per 58-72

L'equip taronja aconsegueix el segon triomf en la Lliga Endesa contra un dels rivals directes pel títol de Lliga

Victòria del València Basket davant l'Spar Girona en la segona jornada de lliga
Victòria del València Basket davant de l'Spar Girona, en la segona jornada de Lliga
Isabel Adam
29 de setembre 2021 - 22:15

El València Basket ha culminat hui amb victòria una ratxa de sis partits en dotze dies. Les valencianes han vençut per 58-72 a la pista de l'Spar Girona, rival directe pel títol de Lliga.

Al pavelló de Fontajau, l'equip taronja s'ha enfrontat des de l'inici del partit a l'alt ritme que han imposat les catalanes, amb una destacada Julia Reisingerova en el joc exterior. Les d'Alfred Julbe han arribat a signar un parcial d'11-2, però la reacció del València Basket no ha tardat a arribar. El tècnic Rubén Burgos ha canviat el 5 a la pista i s'ha produït la remuntada. A un minut i mig del final d'aquest primer quart, les valencianes s'han situat dos punts per davant de les rivals, i aquest temps inicial s'ha tancat amb marcador de 15-17.

La igualtat entre els dos equips s'ha tornar a posar de manifest des de l'inici del segon temps, encara que el València Basket ha aconseguit mantindre l'avantatge fins a la meitat del quart. Ha sigut l'escorta sueca Binta Drammeh la que ha tornat a empatar el partit per a l'Spar Girona. A partir d'aquest punt, duel de màxima intensitat i alternatives entre els dos equips, que han arribat al descans amb empat a 36.

Les valencianes dominen en la segona part

Després de la represa, els triples de Gülich, Lorena Segura i Celeste Trahan Davis han permés un avantatge de 10 punts per a les valencianes, que han estat a punt de trencar el partit. Ara bé, les catalanes no es donaven per vençudes i han tornat a retallar distàncies amb les de Rubén Burgos, que han contraatacat per aconseguir el màxim avantatge fins a aquest moment del partit, de 12 punts. Aquest tercer temps s'ha tancat amb marcador de 45-57.

En el tercer i també l'últim temps s'ha fet palesa la rotació curta de les catalanes, amb 6 baixes en total, 4 per lesió i 2 de jugadores en l'NBA. Les valencianes, amb una molt bona defensa, també han aprofitat les mancances de l'Spar Girona en atac i un últim triple de Lorena Segura ha sentenciat el partit, que ha acabat amb un 58-72.