L'HLA Alacant suma la quarta victòria seguida (79-93)

El TAU Castelló, que també portava tres triomfs seguits, ha caigut a Girona (66-61)

Rakocevic intenta una cistella
Rakocevic intenta fer una cistella / Twitter: @melillabcto

Cara i creu per als equips valencians en la jornada 20 de la Lliga LEB Or. Els dos arribaven amb tres triomfs consecutius, però només l'HLA Alacant ha aconseguit mantindre la bona dinàmica en véncer a Melilla 79-73. El TAU Castelló, en canvi, ha perdut a Girona 66-61.

L'HLA Alacant ha estirat la bona dinàmica dels últims partits amb la quarta victòria seguida. L'equip entrenat per Gonzalo García de de Vitoria ha vençut el Melilla 79-93 i ja frega els llocs que donen accés a jugar el play-off d'ascens a la Lliga ACB.

Els jugadors alacantins han eixit molt concentrats a l'enfrontament per a situar-se per davant el marcador des de l'inici (0-6). El Melilla ha reaccionat amb un parcial de 8-0 per a igualar el partit, però el Lucentum s'ha refet i ha tancat el primer quart per davant (19-23). L'encert anotador ha permés l'HLA tornar a obrir una escletxa en el marcador (25-37), que s'ha reduït a deu punts en el descans (36-46).

En la represa, el Lucentum ha mantingut els bons percentatges en el llançament i ha aconseguit una renda màxima de 17 punts a la fi del tercer període (56-73). El partit ha quedat vist per a sentència i l'últim període només ha servit perquè els locals maquillaren el resultat (79-93). Cinc jugadors alacantins han anotat almenys deu punts, amb Van Zegeren com a més destacat, amb 18 i 11 rebots.

Punt final a la ratxa del TAU

La creu ha sigut per al TAU Castelló, que ha vist truncada la bona dinàmica dels últims dies amb una derrota contra un Girona que no ha pogut comptar amb la seua gran estrella, Marc Gasol, per lesió.

L'equip entrenat per Toni Ten ha anat quasi tot el primer quart per davall en el marcador, però en el segon ha reaccionat i li ha pegat la volta al partit. Els castellonencs se n'han als vestidors amb un 31-34 favorable.

La falta d'encert de cara a cistella ha penalitzat el TAU en el tercer període, que ha acabat amb el Girona novament per damunt (47-43). L'equip català ha sabut gestionar l'avantatge contra un equip negat en atac i s'ha acabat enduent la victòria gràcies, en bona part, a l'encert des de la línia de tres. Stutz, amb 13 punts, i Rozitis, amb 12, han sigut els jugadors més destacats dels visitants.