L'HLA Alacant s'endú la batalla del Ciutat de Castelló i jugarà les semifinals per l'ascens (70-78)

Els de Pedro Rivero, que han arribat a guanyar de 22 punts, han hagut de patir de valent després d'una gran reacció del TAU Castelló

Crònica del TAU-HLA

L'HLA Alacant serà el representant valencià en les semifinals del play-off per l'ascens a la Lliga Endesa, la màxima categoria del bàsquet estatal. L'equip entrenat per Pedro Rivero ha guanyat el tercer i definitiu partit al Ciutat de Castelló (70-78) i jugarà contra el Breogán de Lugo per un lloc en la final.

El TAU Castelló ha acusat la pressió de ser el favorit i tindre el factor pista a favor i ha tardat vora huit minuts en anotar la primera cistella, quan l'HLA Alacant ja sumava 14 punts. Uns bons minuts finals dels locals del primer quart ha deixat el marcador en un ajustat 11-18. Però la reacció dels castellonencs ha sigut un miratge i els de Pedro Rivero han tornat a agafar un important avantatge, que ha arribat a ser de 22 punts (18-40), i que els de Toni Ten han pogut maquillar un poc abans del descans (22-40).

En la represa, el TAU Castelló ha eixit més encertat i s'ha tornat a acostar gràcies a un parcial de 7-0 (29-40), però novament els alacantins han tornat a posar terra pel mig (36-55). Quan ja semblava que estava tot perdut, els de Toni Ten han tret forces d'on no n'havia i han reduït l'avantatge visitant fins als 9 punts al final del tercer quart (50-59). La inèrcia positiva ha portat els de la Plana a empatar el duel a 59 i a 62, però l'esforç ha pesat en els minuts finals. Nadar i nadar i a la vora ofegar. El major encert i la major clarividència dels de Pedro Rivero ha sentenciat el pas de l'HLA Alacant a les semifinals del play-off per l'ascens.

Ara els alacantins jugaran una eliminatòria al millor de tres partits contra el segon classificat de la fase regular, el Breogán, amb el factor pista en contra. En cas de superar-la, caldria guanyar la final contra el vencedor del Granada-Corunya.