De Kabul a Bilbao: la història de Nilofar Bayat, capitana afganesa de bàsquet paralímpic, per a eixir del país

Txema Alonso, president del Bidaideak Bilbao, ha mogut cel i terra perquè l’afganesa arribara a Espanya

Nilofar Bayat, capitana afganesa de bàsquet paralímpic

Nilofar Bayat, capitana de l'equip paralímpic de bàsquet a l'Afganistan, i el seu marit, ja estan a Bilbao. Divendres passat van arribar a Espanya i, previsiblement, es quedaran a la ciutat, però el camí fins ací no ha sigut fàcil.

Bayat ha explicat que va passar molt de temps intentant eixir del país i també de l’aeroport, fins que un dia va rebre una telefonada de l’ambaixada espanyola en què els deien que el seu nom estava en la llista per a eixir de l'Afganistan. 

Darrere de la telefonada està Txema Alonso, president del Bidaideak Bilbao, equip de bàsquet en cadira de rodes i una de les persones que ha mogut cel i terra per a portar-la ací. Va ser qui es va posar en contacte amb la secretaria d'Estat de Migracions per a contar el cas de Bayat i qui li va oferir una casa. Els va garantir que tindrien un lloc a Espanya, tot i que, de moment, no han parlat de fixatges, temporades o competicions.

Alonso, que ha atés un equip d’À Punt des de Tòquio, on aquest dimarts comencen els jocs paralímpics, continua fent gestions. Ara per a incloure en la llista Latifa i Sayed, altres dos jugadors que han contactat amb l'equip, però que no s'arrisquen a anar fins a l'aeroport de Kabul sense garanties. 

També et pot interessar

stats