L’odissea de la jugadora de bàsquet afganesa Nilofar Bayat per a eixir del país

El club Bidaideak de Bilbao li ha oferit plaça en la plantilla, tant a ella com al seu marit

L’odisea de la jugadora de bàsquet afganesa Nilofar Bayat per a eixir del país / À Punt Esports

La greu situació de l'Afganistan esguita també el món de l'esport. La jugadora de bàsquet afganesa Nilofar Bayat i el seu home han aconseguit arribar a l'aeroport de Kabul, on tracten de pujar a un avió per a fugir de l'amenaça talibana. 

Bayat vol eixir d'una història negra que ja va viure fa més de vint anys, quan un míssil talibà la deixà en cadira de rodes i va matar el seu germà.

Amb 28 anys, és la capitana de la selecció paralímpica de bàsquet de l'Afganistan. Advocada i ferma defensora dels drets de les afganeses, treballa en el Comité Internacional de la Creu Roja. 

La seua eixida del país ha sigut coordinada pel Consell Superior d'Esports i el Ministeri d'Afers Exteriors. A Espanya, l'espera una oferta del club de bàsquet Bidaideak de Bilbao. Segons explica el vicepresident del club, Emilio Pedrini, han posat a la seua disposició una plaça en la plantilla, tant per a ella com per al seu home, també jugador.  

Sense futur al seu país, la d'aquesta esportista és una més de les vides truncades que està deixant la crisi de l'Afganistan.

També et pot interessar

stats