Espanya revalida el títol de campiona de l’Eurobasket en véncer França (86-66)

Les de Lucas Mondelo es pengen l’or a Belgrad i sumen el quart Eurobasket de la seua història.

A l’Arena de Belgrad, la selecció espanyola ha fet una repassada a França i ha revalidat el títol en imposar-se per un contundent 86-66. En volien més, deien les de Lucas Mondelo, i ho han aconseguit. Era la tercera final entre els dos equips en les últimes quatre edicions, i ja s’ha convertit en un clàssic del bàsquet europeu. Espanya ha revalidat l’or, cosa que cap selecció havia aconseguit des de l’any 1991 (URSS).

El combinat espanyol ha marcat el ritme del partit i ha desarmat França amb el seu encert i la seua velocitat. Han frenat el conjunt gal amb una defensa asfixiant, en la qual sempre es basen les victòries dels equips que dirigeix el català Lucas Mondelo.

Quart or europeu per a Espanya

Des del principi han mostrat la seua superioritat, i el 32-21 del primer quart ha deixat clara la diferència. En el segon acte, les franceses han reconduït la situació i han retallat distàncies, però, al descans, les espanyoles han marxat amb un aclaridor 50-36.

En el tercer quart, les jugadores de Valérie Garnier veien com l’or se’ls escapava i han intentat millorar el seu rendiment, però sense cap resultat positiu, perquè el tercer quart ha finalitzat amb un 73-56 al marcador: 16 punts d’avantatge per a Espanya. Tancava el quart Silvia Dominguéz amb una gran encistellada.

Les espanyoles han seguit ofegant defensivament el conjunt francés en l´últim quart. La valenciana Maria Pina ha anotat dos tirs lliures i ha posat el definitiu 86-66 en l’electrònic de l’Arena de Belgrad. Les jugadores del València Basket Tamara Abalde, Queralt Casas i Maria Pina han sumat per a acostar aquest equip a la glòria esportiva. Marta Xargay, ha sigut la màxima anotadora amb 23 punts, entre els quals, cinc triples, i ha sigut elegida MVP de la competició. El millor partit del torneig se l’han deixat per al final les xiques d’or del bàsquet espanyol.