Espanya perd contra Rússia i es queda pràcticament fora del Mundial 2022

Havia participat de manera ininterrompuda en la cita mundialista des de 1994 i en els tres últims va pujar al podi

La taronja Cristina Ouviña fa un llançament
La taronja Cristina Ouviña, que ha acabat el partit lesionada, fa un llançament / Federació Espanyola de Bàsquet

Decepció a la Fonteta: la selecció espanyola ha perdut una de les últimes vies que li quedaven per a jugar el Mundial de l'any que ve. Després de no classificar-se per a les semifinals de l'Eurobasket, les de Lucas Mondelo es jugaven contra Rússia, i a una carta, la classificació per a la cita mundialista, que es disputarà a Austràlia l'any 2022. Ara, només l'or olímpic li donaria el bitllet directe al Mundial.

Rússia, una altra de les favorites per a la lluita per les medalles en l'Europeu, ha remuntat un partit que ha arribat a anar perdent de deu punts. En els últims instants les espanyoles han intentat forçar la pròrroga sense èxit (74-78).

La FIBA va canviar el format de classificació per al Mundial i per part d'Europa aniran al premundial, que es disputarà el mes de febrer, les sis primeres classificades en l'Eurobasket. En cas d'haver guanyat, Espanya hauria participat en una fase prèvia al Mundial en la qual només l'últim classificat de cada grup no participaria en la fase final.

Espanya havia participat de manera ininterrompuda en la cita mundialista des de 1994, set campionats seguits, i en els tres últims va pujar al podi: bronze en 2010, plata en 2014 i bronze en 2018.

També et pot interessar

stats