L'adeu d'una llegenda: Es retira Pau Gasol

El jugador ha anunciat que deixa les pistes de bàsquet als 41 anys

Pau Gasol anuncia que es retira del bàsquet / Foto: Enric Fontcuberta (Efe) / Vídeo: À Punt Mèdia

El millor jugador espanyol de bàsquet de tots els temps es retira. Pau Gasol ja és història d'aquest esport i hui ho ha fet acompanyat de grans figures del món de l'esport.

Pocs serien tots els adjectius que podríem posar en aquestes línies per tal de descriure la seua carrera. Un esportista que ho ha donat tot allà on ha estat i que ha aconseguit pujar al més del pòdium en quasi totes les competicions que ha disputat, en els equips que ha estat i, també, amb la selecció espanyola.

Gasol va començar la carrera en el primer equip del Barcelona amb només 19 anys. Dos anys van ser prou per a convéncer l'NBA que havia de jugar en la millor lliga de bàsquet del món. Una tercera posició del draft de 2001, elegida pels Atlanta Hawks, que van acabar amb el català en els Memphis Grizzlies. Allí va començar la seua llegenda. Rookie de l'any en la primera temporada i sis temporades i mitja al nivell més alt, amb la primera aparició, de les sis totals que va fer, en un All Star Game l'any 2006.

No obstant això, els millors anys encara no havien arribat. En febrer de 2008 el van traspassar als Lakers, on, l'associació amb Kobe Bryant va ser clau perquè els de color púrpura guanyaren dos títols de l'NBA i els dos primers anells per a un jugador espanyol.

A partir de 2014, Pau Gasol, convertit en agent lliure, va elegir Chicago i, a pesar d'una gran primera temporada en la franquícia d'Illinois, els seus números van començar a reduir-se progressivament. Va passar pels San Antonio Spurs, els Milwaukee Bucks i els Portland Trail Blazers abans de tornar a Espanya, on va guanyar la Lliga després d'un calvari de lesions.

Trajectòria amb la selecció

La història de la selecció espanyola de bàsquet no s'entén sense la figura de Pau Gasol. Membre de la denominada generació dels Júniors d'Or, Gasol ha guanyat set medalles en campionats europeus (tres d'or), el Mundial del japó i tres medalles en jocs olímpics, dues de les quals de plata. A més, Gasol va ser l'abanderat espanyol en els Jocs Olímpics de Londres 2012.

Poques són les paraules per a definir Pau Gasol.

També et pot interessar

stats