El bàsquet espanyol homenatja l'extaronja Rafa Martínez

Del València Basket, per damunt dels títols aconseguits, l'aler ha destacat l'"afecte de l'afició, la ciutat i el club per damunt de tot"

Rafa Martínez acompanyat del president de l'ACB, Antonio Martín, i de l'assistent del València Basket, Fernando San Emeterio
Rafa Martínez acompanyat del president de l'ACB, Antonio Martín, i de l'assistent del València Basket, Fernando San Emeterio / ACB

Rafa Martínez, que aquesta temporada ha penjat les botes amb 40 anys després de 19 temporades en actiu, ha rebut aquest divendres l'homenatge del bàsquet espanyol en un acte celebrat en la seu de l'ACB a Barcelona.

L'esdeveniment ha tingut la presència entre el públic de llegendes del bàsquet espanyol com Juan Carlos Navarro, Carlos Jiménez, Román Montañez, Sergi Vidal o Albert Oliver.

També Fernando San Emeterio, excompany del català al València Basket, que l'ha definit com una persona que "no deixa indiferent" i "de seguida es fa voler", mentre que ha destacat la seua "capacitat de sofriment, de passar per damunt del dolor" com a esportista.

Martínez ha rebut per via telemàtica el missatge d'alguns dels jugadors amb els quals ha compartit vestidor al llarg de la seua dilatada trajectòria, com Sergio Llull, Guillem Vives, Andrés Nocioni i Víctor Claver, entre altres.

L'homenatjat, que no va poder evitar emocionar-se en agrair a la seua família "l'educació i els valors" que l'han "ajudat" en la seua carrera professional i "sobretot a ser la millor persona possible", s'ha recordat dels tres clubs professionals en els quals ha jugat durant els seus 19 anys de trajectòria en la lliga ACB.

"No és fàcil estar tants anys amb un club amb l'exigència del València Basket, ser de fora i que et tracten com si fores de la casa és un orgull", ha dit Rafa Martínez, que ha reconegut que "l'últim dia a la Fonteta em vaig adonar que l'afecte que tenien per la meua era molt especial".

"D'aquests 22 anys, em quede amb la meua eixida de València i el meu últim dia a Manresa, a ma casa. Portaré sempre en el cor aquests dos moments per l'afecte de la gent. Ara tanque una etapa i n'òbric una altra, que espere que estiga plena de reptes", ha conclòs.

També et pot interessar

stats