Yuto, l'influencer japonés que aprén valencià

Va començar a estudiar valencià fa a penes quatre mesos i ha passat per la ràdio d'À Punt per a contar-nos la seua història

Entrevista a Yuto Watanabe en la ‘La guapasecció’ de Les notícies del matí

Es diu Yuto Watanabe, és originari de Tòquio i viu a València. Des de fa uns mesos la seua popularitat en les xarxes socials ha augmentat gràcies als vídeos on explica els contrastos entre la vida a Espanya i el Japó i en canals com Youtube o TikTok arriba a superar els setanta mil seguidors. Però això no és tot sobre Yuto, en només deu mesos vivint a València, ja es llança a entaular converses en valencià i l'hem convidat a la ràdio d'À Punt per conéixer millor la seua història.

Amb 23 anys, aquesta no és la primera experiència internacional. Quan va arribar a València el setembre passat per a cursar un any d'intercanvi universitari, ja sabia parlar castellà amb facilitat. De xicotet Yuto tenia la dèria de conéixer món i, atret especialment per Sud-amèrica, amb només 17 anys va deixar el Japó i se'n va anar a l'altra part del planeta. "Volia conéixer noves cultures, però no volia anar a llocs massa turístics, així que vaig decidir que el Paraguai seria una bona opció", ens explica. Allà va viure amb una família en una zona rural i va aconseguir el seu propòsit: "no podia passar desapercebut, jo era l'únic estranger al poble". De fet, tal va ser la immersió cultural, que a més del castellà també va acabar aprenent guaraní, ja que era la llengua materna de la seua família d'acollida.

Per a mi aprendre valencià és una manera de conéixer les tradicions i costums i connectar amb la comunitat. Crec que no era suficient només aprendre castellà i volia conéixer més coses.

Després del seu pas pel Paraguai, volia perfeccionar el castellà i es va decidir per provar a Espanya. Ens confessa que tenia altres opcions, però finalment es va decidir per València, on també ha posat en marxa la seua capacitat d'adaptació i acudeix a classes de valencià per a poder aprendre la nostra llengua. L'estudia activament des de març, fa a penes quatre mesos, però en Les notícies del matí ja ens ha demostrat que qualsevol oportunitat és bona per a practicar-la. "Jo crec que un idioma, independentment del nombre de persones que el parle o la situació política que l'envolte, forma part molt important d'una cultura i està vinculat amb la identitat de molta gent. Aleshores, per a mi és una manera de conéixer les tradicions i costums i connectar amb la comunitat. Crec que no era suficient només aprendre castellà i volia conéixer un poc més", ha explicat en Les notícies del matí.

El curs acadèmic ja ha acabat i Yuto viatjarà al Japó el mes que ve. Ens confessa que li agradaria tornar ací si hi trobara alguna faena, però de moment vol centrar-se en la creació de contingut en xarxes. Amb les seues experiències d'ací i d'allà, segur que tindrà bona cosa de material per a compartir.

També et pot interessar

stats