''Tobobanc'': 'TàP Zàping' fa viral una versió de ''Tobogan'' de Zoo en què parodia l'atenció dels bancs a les persones majors

El programa ha volgut fer-se ressò de les crítiques ciutadanes pel tancament d'oficines bancàries, l'atenció deficient a les persones de més edat i com els afecta la bretxa digital

Videoclip de "Tobobanc" / À Punt

El videoclip –paròdia que el programa Tap Zàping ha dedicat a criticar l'atenció dels bancs a la gent major– continua viralitzant-se en les xarxes socials. Aquesta nova etapa d'actuacions de Tàp Zàping, protagonitzades per la particular banda de rock del programa, ha sigut possible amb la intervenció dels amics i col·laboradors de l'espai de zàping d'À Punt.

La cançó s'ha inspirat en la música de la cançó "Tobogan" del grup valencià Zoo. Els de la Safor s'han trobat ara amb un fidel ''competidor'', la banda de Tàp Zàping!

El programa ha transformat la cançó "Tobogan", que parla de paradisos i urbanitzacions de luxe en "Tobobanc", un clar homenatge a tots els majors que quan necessiten fer una gestió al seu banc o caixa sols troben entrebancs, dificultats i falta d'atenció.

Que diu la cançó "Tobobanc"?

La paròdia "Tobobanc" canta i conta que "dimarts a les nou i mitja, pel carrer d'una ciutat camina un home amb gaiato i una factura en la mà, l'home vol fer un ingrés en la finestreta del banc perquè en el caixer s'angoixa, té vora huitanta anys. Només li queda mitja hora, perquè a partir de les 10:00 tanquen la finestreta i ha d'esperar a dijous... les nou i quaranta-cinc, entra en la recta final, agafa fort el gaiato, però quan gira el cantó, ell, no troba el banc, Vicent no troba el banc, perquè fa dues setmanes tancà la sucursal. Haurà d'anar-se'n a pagar la factura a fer la mà".

La resta de la lletra diu: "Vicent voldria tindre un banc que l'agafara prop de sa casa, amb un horari més normal, i poder fer transferències amb un caixer humà. Ara ja tot és digital, però Vicent no té molta traça. Els iaios no estan preparats per a pagar factures a través d'una app. No troba el banc, Vicent no troba el banc. Era caixa d'estalvis i la vam rescatar. Ara és un banc. La caixa ara és un banc sense oficines, amb un caixer i ja t'apanyaràs. Vicent no troba el banc, ara la finestreta és el xat d'una app i el pobre home es caga en la bretxa digital.

El comentari de Panxo, cantant de Zoo, ha contribuït a viralitzar el treball de Tàp Zàping, qui ha aprofitat la paròdia per a dir: "Banquers i amics de la usura en general: respecteu els nostres majors!

La lletra de la cançó ha sigut obra del guionista Diego Guill, la veu l'ha posada l'actor Aitor Caballer. I al micro, el responsable del playback és l'actor Carlos Amador, president de l'AAPV (Actors i Actrius Professionals Valencians). La realització ha estat a càrrec del realitzador Nico Pradal i del càmera Joan Cadenas. Tàp Zàping és programa dirigit per Raúl Gálvez i produït per la productora Creaconcepto.

Un moment de l'actuació de la paròdia a 'Tàp Zàping' al grup Zoo
Un moment de l'actuació de la paròdia a 'Tàp Zàping' al grup Zoo / À Punt

La paròdia de Tàp Zàping també es fa ressò de la recent campanya impulsada pel jubilat Carlos San Juan en Change.org.

També et pot interessar

stats