Detenen home que intentava travessar l'Atlàntic en una 'roda de hàmster' des dels EUA

No és la primera vegada que l’atleta iranià Reza Baluchi intenta passar dels EUA al Regne Unit en aquest artefacte insòlit 

Artefacte similar a una gran roda de hàmster en què Reza Baluchi pretenia arribar a Europa des dels EUA
Artefacte similar a una gran roda de hàmster en què Reza Baluchi pretenia arribar a Europa des dels EUA / Flagler County Sheriff

Mentre supervisaven les aigües internacionals pròximes a Florida abans d’arribar l’huracà Franklin, la Guàrdia Costanera dels Estats Units va tindre una troballa inesperada. Reza Ray Baluchi estava dins d’una mena de roda de hàmster a escala humana envoltada de boies, a soles, flotant a 112 quilòmetres de la costa. L’atleta i activista iranià, segons va declarar, pretenia arribar al Regne Unit en aquesta insòlita nau de fabricació casolana. 

En comprovar el dubtós estat del “l’estrany artefacte” que Baluchi emprava com a vehicle marítim, els agents de la Guàrdia Costanera van intentar que l'aventurer pujara a una embarcació segura. "Basant-se en l'estat del vaixell, que estava en flotació gràcies als cables i les boies, els oficials de la USCG van determinar que Baluchi estava fent un viatge manifestament insegur", segons la denúncia. 

Però Baluchi no va facilitar la tasca a la patrulla de la Guàrdia Costanera, que va tardar dies a poder posar fi al viatge de l’iranià. D’acord amb la versió oficial, l’home va advertir els agents que estava armat amb un ganivet i que intentaria suïcidar-se intentaven traure'l de la roda en què pretenia viatjar.

Baluchi s’enfronta ara a càrrecs federals per violar el títol 18 del Codi Penal dels Estats Units, és a dir, per obstrucció d'un abordatge. No era la primera volta que l’intrèpid activista intentava aquesta insòlita gesta, ni la primera en què les autoritats li frustraven l'intent. "No renunciaré mai al meu somni. Em paren quatre o cinc vegades, però no em rendisc mai", adverteix l’aventurer. 

També et pot interessar

stats