Dabiz Muñoz torna a encendre el debat en les xarxes amb la seua "paella brava"

Salsa Chipotle, crancs de riu, sepionets i pernil. Amb aquesta recepta, el cuiner ha despertat fílies i fòbies entre els usuaris d'Instagram.

Paellas de Dabiz Muñoz
Paellas de Dabiz Muñoz / Instagram
07 de setembre 2022 - 15:17

Tot allò que rep el nom de paella és un dels temes més delicats per als usuaris valencians de les xarxes. Això no és cap secret. Tampoc ho és que Dabiz Muñoz, a banda d'haver sigut nomenat millor cuiner del món, també és especialista a generar polèmica i debat amb les seues receptes, sempre transgressores i fruit d'una desbordant creativitat.

Amb aquesta combinació de factors no és estrany que el madrileny repetisca en el que ja podríem considerar una secció recurrent en les xarxes socials: els debats al voltant dels ingredients i 'la bona praxi' en l'elaboració de la paella.

Fa només una setmana, el d'una recepta de paella de conill a la mostassa antiga amb shitakes i cebollí va obrir la gana i la curiositat de molts, però també va despertar els detractors de la innovació en la recepta valenciana per excel·lència. Un dels usuaris li recriminava: "A qualsevol cosa amb arròs li diuen paella... Quin despropòsit.".

Però a Dabiz ningú li ha llevat les ganes de posar la paella damunt del foc, i aquesta setmana ha tornat a la càrrega amb un arròs elaborat amb crancs de riu amb salsa xipotle fumada, sepionets i pernil. El nom? Paella brava, i en paraules del cuiner, està "brutal".

La gran majoria dels usuaris que comenten l'article hi estan d'acord, i han mostrat la seua admiració per la creació de xef de DiverXo i s'han mostrat més que disposats a tastar-la o a seguir els passos de la recepta a casa. Així, l'actor Miguel Bernadeu va comentar "El que donaria per menjar-me aquesta paella", i l'influenciador de cuina @Bdevikingo, fins i tot, animava el cuiner a crear un restaurant especialitzat en paelles: "Comença a faltar en les nostres vides un Paetxo", li va comentar.

Però el hater també es va colar entre els comentaris. Així @marieta_lema li deia a Dabiz que el que havia fet era "arròs amb el que tu vulgues, paella no és". Un altre usuari, @nikolaskarrion anava més enllà: "jo ja no dic res... però aquest tio s'està guanyant una temporada llarga de purgatori". Però no tot és rebuig des dels comptes valencians. Nombrosos perfils s'identificaven com a tal i han aprofitat per a donar suport al cuiner.

També et pot interessar

stats