Així arrancava la radiotelevisió valenciana el 9 d'octubre de 1989

La primera cara que va aparéixer als televisors de les cases valencianes va ser la del presentador Diego Braguinsky

Diego Braguinsky, des del plató de Burjassot, en la primera emissió d'RTVV / Arxiu
07 d'octubre 2021 - 07:28

El 9 d'octubre de 1989, després d'un període d'emissió en proves on ja havíem vist programes com El show de Joan Monleón, arrancava la radiotelevisió valenciana.

Hui, 9 d'octubre, comencen les emissions regulars de Canal 9 Televisió Valenciana Primeres paraules a la radiotelevisió valenciana dites per Diego Braguinsky

Les primeres paraules anaren dedicades a explicar en què anava a consistir la programació aquell primer dia de televisió. Entre tota la planificació en l'emissió per a aquest dia tan especial destaquem el missatge del president de la Generalitat, en aquell moment Joan Lerma: "Entrem hui ja oficialment en les seues cases des del projecte de la televisió valenciana".

La societat valenciana necessitava tindre uns mitjans de comunicació propis, fet pels valencians i per als valencians Joan Lerma - President de la Generalitat en el seu primer discurs en l'RTVV

El president en el seu discurs menciona els tres objectius claus pels quals naix aquest nou mitjà de comunicació: la defensa de la llengua, l'entreteniment del poble valencià i, sobretot, fer els valencians i valencianes més lliures tenint a l'abats tota la informació que importa.

D'altra banda també es va emetre un especial informatiu amb el resum dels actes del dia de la Comunitat Valenciana i ja de vesprada, a les 16:25 h, una breu història del naixement de canal, un reportatge que anomenaren "Ja tenim d'això". El dia també incloïa un parell de pel·lícules, a les 17:00 h El colós de Rodes i de nit La vaquilla, de Luis García Berlanga. Així com contingut infantil amb dibuixos animats o un resum de la desena Mostra de València Cinema del Mediterrani. El dia concloïa amb la imaginació, les sorpreses i els premis d'El show de Joan Monleon, la informació amb el Notícies Nou i l'acte de clausura de la Mostra de València, en directe des del Palau de la Música.

També et pot interessar