Així arrancava la radiotelevisió valenciana el 9 d'octubre de 1989

La primera cara que va aparéixer als televisors de les cases valencianes va ser la del presentador Diego Braguinsky

El primer informatiu de RTVV-Canal 9 / À Punt Mèdia
07 d'octubre 2021 - 07:28 Actualitzat: 21 de novembre 2023 - 06:51

El 9 d'octubre de 1989, després d'un període d'emissió en proves on ja havíem vist programes com El show de Joan Monleón, arrancava la radiotelevisió valenciana.

Hui, 9 d'octubre, comencen les emissions regulars de Canal 9 Televisió Valenciana Primeres paraules a la radiotelevisió valenciana dites per Diego Braguinsky

Les primeres paraules anaren dedicades a explicar en què anava a consistir la programació aquell primer dia de televisió. Entre tota la planificació en l'emissió per a aquest dia tan especial destaquem el missatge del president de la Generalitat, en aquell moment Joan Lerma: "Entrem hui ja oficialment en les seues cases des del projecte de la televisió valenciana".

La societat valenciana necessitava tindre uns mitjans de comunicació propis, fet pels valencians i per als valencians Joan Lerma - President de la Generalitat en el seu primer discurs en l'RTVV

El president en el seu discurs menciona els tres objectius claus pels quals naix aquest nou mitjà de comunicació: la defensa de la llengua, l'entreteniment del poble valencià i, sobretot, fer els valencians i valencianes més lliures tenint a l'abats tota la informació que importa.

D'altra banda també es va emetre un especial informatiu amb el resum dels actes del dia de la Comunitat Valenciana i ja de vesprada, a les 16:25 h, una breu història del naixement de canal, un reportatge que anomenaren "Ja tenim d'això". El dia també incloïa un parell de pel·lícules, a les 17:00 h El colós de Rodes i de nit La vaquilla, de Luis García Berlanga. Així com contingut infantil amb dibuixos animats o un resum de la desena Mostra de València Cinema del Mediterrani. El dia concloïa amb la imaginació, les sorpreses i els premis d'El show de Joan Monleon, la informació amb el Notícies Nou i l'acte de clausura de la Mostra de València, en directe des del Palau de la Música.

També et pot interessar

stats