Per què rebem propaganda electoral si ens hem donat de baixa?

810.367 persones han sol·licitat no rebre 'mailing' electoral durant la campanya del 10N.

810.367 persones han sol·licitat no rebre 'mailing' electoral durant la campanya del 10N
810.367 persones han sol·licitat no rebre 'mailing' electoral durant la campanya del 10N / Samuel Zeller (Unsplash)

Un total de 810.367 persones han rebutjat rebre propaganda electoral a les seues bústies de cara a la campanya electoral del 10N. D'elles el 2,01% pertanyen a la província d'Alacant, l'1,9% a Castelló i el 2,12% a la província de València. Tanmateix, moltes de les persones sol·licitants han rebut propaganda dels partits a casa.

Les candidatures han trobat la manera de fer-ho: es tracta de cartes no nominatives a través de bustiades, és a dir, sense la intervenció del servei de correus. Des de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), a través del qual es pot fer aquesta petició, han informat que el passat abril ja es va produir aquest fenomen, encara que el nombre de sol·licituds no va ser tan elevat.

Les xifres de rebuig a la propaganda s'han disparat en aquesta convocatòria, la quarta en quatre anys. S'ha registrat un augment respecte als comicis d'abril, quan la reforma de la Llei electoral de 2018 va permetre rebutjar-la. La mobilització ciutadana contra el mailing electoral ha tingut lloc en les xarxes socials, amb campanyes com #NoEmMiBuzón. 

També et pot interessar

stats