La xifra de morts a Espanya baixa de les 400 diàries

El coronavirus s'ha cobrat ja la vida de 20.852 persones a tot l'Estat i s'han superat els 200.000 contagis.

Gràfic de portada: Casos de coronavirus a Espanya

En les últimes 24 hores, 399 persones han mort a Espanya per coronavirus, 11 menys que diumenge. És la xifra més baixa de defuncions des del 22 de març. Segons el Ministeri de Sanitat, el coronavirus ja ha causat la mort de 20.852 persones a tot l'Estat. Es tracta d'un increment del 2% i mostra una línia de la corba descendent amb alts i baixos des que es va decretar l'estat d'alarma.

A Espanya, fins ara s'han notificat un total de 200.210 casos confirmats de la Covid-19. Són 4.266 més que l’últim balanç, unes xifres similars a diumenge. No obstant això, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries Fernando Simón, ha distingit entre 2.881 casos nous, i 1.385 casos que van iniciar símptomes més de 14 dies abans de la realització de la prova diagnòstica i que no corresponen amb nous contagis.

Per tant, Simón ha destacat que "és la primera vegada en molt de temps que es baixa dels 3.000 casos". Així, ha valorat que "l'increment de l'1,5% de casos respecte a ahir és un molt bon valor".

A més, amb els serològics s'han notificat 1.307 persones amb anticossos positius sense símptomes en el moment de realització de la prova en els quals no es pot establir un moment de contagi, ni si han patit o no la malaltia, que eleven la xifra de contagiats a 201.517.

D'altra banda, 80.587 persones han superat la Covid-19, 1.694 en les últimes 24 hores, però 1.001 menys que diumenge. Els malalts donats d'alta són ja el 40% de total de contagiats.

Dels nous casos, n'hi ha 89 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 10.339, amb 1.084 víctimes mortals (19 en les últimes 24 hores). Des de l'inici de la pandèmia, s'han curat 4.629 persones.

700.000 proves PCR a la setmana

700.000 proves PCR a la setmana

El Ministeri de Sanitat ha informat que s'estan realitzant 700.000 proves PCR a la setmana, quasi quatre vegades més que abans. Unes proves en els quals es veu una disminució de la incidència de la malaltia que ha passat del 26,8% de fa quatre setmanes al 3,1% actual.

Simón defén el general Santiago

D'altra banda, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha defés el cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago, per la seua manifestació d'aquest diumenge i ha considerat que "no és decent" utilitzar "errors" en els discursos per a fer mal.

Simón ha volgut així eixir en defensa del general en l'habitual roda de premsa del comité tècnic de seguiment de la pandèmia de la Covid-19. Per la seua banda, Santiago ha utilitzat el seu torn per a recordar la seua trajectòria de 40 anys de servei en la lluita contra ETA, des de l'acadèmia i en missions estrangeres . "Si hi ha alguna cosa que he aprés és que el primer són les persones i que no hi ha ideologies".

Sis aeroports més operaran sota demanda pel coronavirus

La secretària general de Transports, María José Rallo, ha dit que sis aeroports de la xarxa gestionada per AENA se sumen des d'aquest dilluns als dotze que operen sota demanda. Són els aeroports d'Albacete, Badajoz, Lleó, Salamanca, Valladolid i Saragossa.

María José Rallo ha donat també compte del funcionament del transport públic i del privat durant el cap de setmana, que ha mantingut la tònica general de les últimes setmanes amb xifres molt baixes.

Així mateix, va revelar que el Ministeri de Sanitat ha autoritzat el creuer Costa Deliciosa, que feia la volta al món, perquè desembarque en el port de Barcelona als 168 espanyols que viatjaven a bord.

Operació contra el narcotràfic a Andalusia

La Policia Nacional ha detingut en les últimes hores 80 persones i ha tramitat més de 4.000 denúncies, mentre que la Guàrdia Civil ha interposat 3.200 denúncies a vehicles. La Guàrdia Civil ha informat també de 52 actuacions a la costa andalusa contra el narcotràfic amb 120 detinguts, 10.000 quilos d'haixix confiscats i la intervenció d’un milió d'euros, embarcacions i vehicles.

També et pot interessar

stats