Vora 150 municipis han registrat algun positiu aquest cap de setmana

València acumula més d'un terç dels casos entre divendres i dilluns. El coronavirus circula ja per 198 poblacions valencianes.

Vora 150 municipis han registrat algun positiu aquest cap de setmana
Vora 150 municipis han registrat algun positiu aquest cap de setmana

Un total de 142 municipis valencians han sumat nous casos de coronavirus entre divendres i dilluns i més d'un terç dels positius es concentren a la ciutat de València, que acumula 432 dels 1.190 casos que s'han assignat al llarg d'aquests dies.

Aquest ha sigut el cap de setmana amb major incidència a València des que la Generalitat publica dades desagregades, encara que la diferència amb la setmana passada és xicoteta (432 enfront de 425 casos). Aquestes dades fan que la ciutat haja arribat als 4.088 casos positius, just 2.000 més que a final de maig, quan es van començar a donar xifres per municipis.

A més, el nombre de casos continua sent elevat a l'àrea metropolitana de València. Torrent, amb 53 infeccions, ha sigut la tercera ciutat més afectada, i altres com Burjassot (40), Xirivella (34), Alaquàs (22), Paiporta (16), Paterna (14), Alboraia (13) o Alfafar (11) també estan entre les que més positius han notificat. No obstant això, la segona ciutat més afectada aquest cap de setmana ha sigut Alacant, amb 54, la qual cosa fa que supere el miler de contagis, fins als 1.045.

La resta de localitats que han detectat més de deu casos el cap de setmana són ciutats grans o municipis en zones turístiques. Castelló de la Plana n'ha comptabilitzat 30; Torrevella, 27; Dénia, 26; Elx, 23; Benidorm, 19; la Vila Joiosa, 17; Oriola, 16, i Peníscola, 13. L'increment a la ciutat d'Elx, la tercera més afectada per la pandèmia en tota la Comunitat Valenciana, és el més baix des del 20 de juliol, ja que ha registrat en aquest cap de setmana menys de la meitat de casos que havia sumat les últimes setmanes.

D'altra banda, Castellonet de la Conquesta, Penàguila, Rotglà i Corberà i Vilar de Canes han tingut els primers casos de coronavirus des de l'inici de la pandèmia.

Les dades desagregades per poblacions fins al 17 d'agost també mostren que la Covid-19 circula ja per 198 municipis valencians, fet que suposa que el virus està present en el 36% de les 542 poblacions.

També et pot interessar

stats